Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Λέσβος: Εξαγριωμένοι οι πολίτες τα έβαλαν με όλους - Επεισόδια των ΜΑΤ με μετανάστες (pics)

ΚΚΕ Λέσβου για τα γεγονότα: «Κάποιοι επιχειρούν να ανοίξουν τους «ασκούς του Αιόλου»

Και πάλι σκηνικό μεγάλης έντασης είχαμε σήμερα στην πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης.

Χτες η πλατεία μπορεί να άδειασε με την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά σήμερα το πρωί μετανάστες με την συνδρομή ΜΚΟ μετέβησαν και πάλι στην πλατεία ώστε να στήσουν σκηνές.

Εκεί από νωρίς το πρωί είχε έντονη παρουσία η αστυνομία με διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικούς.

Με το που έφτασαν οι μετανάστες επικράτησε ένα χαμός με τα ΜΑΤ και τους καταστηματάρχες της γύρω περιοχής να τα βάζουν με τους μετανάστες που προσπαθούσαν να στήσουν σκηνές.

Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποσόβησαν τα χειρότερα.

Σιγά σιγά όμως μαζευόταν κόσμος από την Μυτιλήνη…

Το όλο σκηνικό ήταν έτοιμο να εκραγεί…

Πολίτες έβριζαν μερίδα δημοσιογράφων της Λέσβου που έβγαζαν φωτογραφίες, τα έβαλαν με γνωστό καθηγητή του πανεπιστημίου, προπηλάκισαν αλληλέγγυους… και όλα αυτά με την παρουσία και πάλι του εισαγγελέα που είχε κλειστεί στην κλούβα των ΜΑΤ ώστε να διαπραγματευτεί με τα υψηλά κλιμάκια του Υπουργείου για το τι θα γίνει με τους μετανάστες που ήθελαν να μείνουν στην Πλατεία.

Να σημειώσουμε ότι για τον φόβο προπηλακισμού η αστυνομία περιφρουρούσε τους μετανάστες, ενώ οι πολίτες και ακραία στοιχεία φώναζαν, έβριζαν λέγοντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο…

Τελικά μετά από 2 ώρες παραμονής στην πλατεία Σαπφους και αφού κατέφθασαν τα μέλη της ΜΚΟ που εδρεύουν στον ΠΙΚΠΑ αποφάσισαν να μεταφέρουν τους μετανάστες με πούλμαν στην παλιές παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Λέσβου μέσα σε χειροκροτήματα από πολίτες και ακραίους…

Στο τέλος και πάλι επικράτησε ένταση όταν νεαρή αλληλέγγυα έκανε άσεμνες χειρονομίες προς τον κόσμο. Πολίτες προσπάθησαν να χειροδικήσουν εναντίων της αλλά η αστυνομία επενεβησε άμεσα και απομάκρυνε την νεαρή από το σημείο.




http://www.lesvospost.com/

ΚΚΕ Λέσβου για τα γεγονότα της πλατείας Σαπφους«Κάποιοι επιχειρούν να ανοίξουν τους «ασκούς του Αιόλου»

Τα γεγονότα που ξετυλίχθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς την Τρίτη, 21/11 και την Τετάρτη 22/11 δείχνουν πως και στη Λέσβο κάποιοι επιχειρούν να ανοίξουν τους «ασκούς του Αιόλου».

Ακούστηκαν φωνές και έγιναν προσπάθειες για προπηλακισμούς ενάντια σε καμιά δεκαριά πρόσφυγες και μετανάστες (οι μισοί γυναικόπαιδα), που προσπαθούσαν να στήσουν τις σκηνές τους και να μείνουν, μετά το απόλυτο αδιαχώρητο που υπάρχει στη Μόρια. Υπήρξε παρότρυνση του ίδιου του δήμαρχου οι αστυνομικές αρχές να τους πάρουν από την πλατεία, χωρίς όμως και να δίνει λύση που να πάνε. Επιχειρήθηκαν προπηλακισμοί ακόμα και κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που έκαναν, ως όφειλαν, τη δουλειά τους.

Είναι φανερό πως από τη μία η αδιέξοδη αντιμεταναστευτική πολιτική, που με πείσμα ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από την άλλη η άστοχη και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα κινητοποίηση της 20 του Νοέμβρη, που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή, έδωσαν αέρα στα πανιά κάποιων ακροδεξιών στοιχείων, που βρήκαν έτσι την ευκαιρία να εκφράσουν τα «φιλάνθρωπα» αισθήματά τους προς τους δυστυχισμένους συνανθρώπους τους, που περνάνε τα μύρια όσα στο κέντρο κράτησης στη Μόρια. Για αυτή την εξέλιξη η ευθύνη και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής είναι τεράστια.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί όλο το λαό του νησιού να κλείσει τα αυτιά στα ακροδεξιά στοιχεία που καλούν σε δυναμικές ενέργειες σε βάρος των μεταναστών. Να αναλογισθεί πως αυτή η τακτική, πέρα από απάνθρωπη, έχει αποδειχθεί και απόλυτα ατελέσφορη, αφού όπου κατά καιρούς εφαρμόστηκε από μειοψηφικές ομάδες (Χίος, Κως, Λέρος, Σάμος) καθόλου δεν προώθησε τη λύση του προβλήματος. Όλα αυτά τα νησιά σήμερα αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η Λέσβος.


Καλεί το Λεσβιακό λαό και τις οργανώσεις του να παλέψουν, μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, για το μόνο στόχο που μπορεί να δώσει λύση διαρκείας στο πρόβλημα: το διπλό απεγκλωβισμό τους από τη Λέσβο και την Ελλάδα. Να απαιτήσουν με μια φωνή να στρέψει η κυβέρνηση την πλάτη της στη συμφωνία Ε.Ε. Τουρκίας, που είναι αυτή που στην ολότητά της δημιούργησε το πρόβλημα. Να απαιτήσουν, ακόμα, από την κυβέρνηση την ανακούφιση όλων των πληγέντων συμπολιτών μας από την κατάσταση που η δική της πολιτική στο πρόβλημα δημιούργησε. Να συνεχίσουν, όπως το έκαναν μέχρι τώρα, να εκφράζουν απλόχερα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες και στο δράμα που βιώνουν στο νησί μας.
http://www.lesvospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom