Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς η Τιάμ,στέρησε τον τίτλο από την Κατερίνα Στεφανίδη


Η βελγίδα επταθλήτρια, Ναφισάτου Τίαμ πήρε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς χτες το βράδυ στο γκαλά της IAAF, κερδίζοντας πάνω στο νήμα την Κατερίνα Στεφανίδη.

Το δώρο που περίμενε η Κατερίνα Στεφανίδη για την σημερινή
ονομαστική της εορτή δεν ήρθε ποτέ. Η επταθλήτρια Ναφισάτου Τίαμ, η οποία έσπασε το φράγματα των 7000 βαθμών και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, ανακηρύχθηκε αθλήτρια της χρονιάς στο ετήσιο γκαλά της IAAF, που γίνεται στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Η αθλήτρια από το Βέλγιο κέρδισε πάνω στο νήμα την Κατερίνα Στεφανίδη, που μαζί με την Αλμάζ Αγιάνα (δρομέας μεγάλων αποστάσεων από την Αιθιοπία) ακολούθησαν στην ψηφοφορία.

Σε ότι αφορά τους άνδρες, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο άλτης του ύψους Μουτάζ Εσά Μπαρσίν από το Κατάρ, ο οποίος για μία ακόμα σεζόν κυριάρχησε στο αγώνισμα των αιθέρων.

Στη λαμπερή εκδήλωση, στο Πριγκιπάτο, συγκεντρώθηκαν όλα τα «αστέρια» του παγκόσμιου στίβου. Παρόλο που οι προβλέψεις ήθελαν την Κατερίνα να αναδεικνύεται κορυφαία, δεν επαληθεύτηκαν. «Ήταν μία εξαιρετική χρονιά. Με τη βοήθεια του συζύγου μου κατακτήσαμε τα πάντα. Κοιτάγαμε κάθε διοργάνωση ξεχωριστά», δήλωσε η πρωταθλήτρια μας, κατά την άφιξή της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τίμησε τον Γιουσέιν Μπολτ για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Τον τίτλο του ανερχόμενου αθλητή στους άνδρες κατέκτησε ο Κάρστεν Ουάρχολμ. Ο 21χρονος Νορβηγός αναδείχθηκε νικητής στα 400μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Στις γυναίκες την αντίστοιχη διάκριση πήρε η Γιουλιμάρ Ρόχας. Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα πρώτευσε στο τριπλούν στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom