Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Κοινό μυστικό στο ΚΥΣΕΑ η δράση του μεσάζοντα!

Ο Τσίπρας γνώριζε τα πάντα μετά το «προξενιό» που έκανε ο Καμμένος με την εισήγησή του για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Εγγραφα -ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι το ΚΥΣΕΑ γνώριζε την εμπλοκή του μεσολαβητή από το Κιλκίς στη συμφωνία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τουλάχιστον από
τον Μάρτιο του 2017, διευρύνουν τον κύκλο των ερωτημάτων για τη σκανδαλώδη υπόθεση που έχουν καθηλώσει την κυβέρνηση.

Στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο Εξωτερικών και Αμυνας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, «προξενητής» ήταν με εισήγησή του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος με την οποία ζητούσε να εγκριθεί η επίμαχη συμφωνία.

«Ολα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ήξεραν ότι υπάρχει ο Βασίλης Παπαδόπουλος», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας χθες στη Βουλή την εισήγηση Καμμένου, ενώ συμπλήρωσε με έμφαση πως αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός Εξωτερικών απειλεί και καθυβρίζει όταν του ζητούν πρόσβαση στα αδιαβάθμητα έγγραφα. Οπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, ο Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο του 2017 εισηγήθηκε στο ΚΥΣΕΑ το σχέδιο της διακρατικής συμφωνίας, το οποίο εγκρίθηκε - και συνυπογράφηκε τελικώς τρεις μήνες αργότερα ανάμεσα την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ και τον Βασίλη Παπαδόπουλο. «Εισηγούμαστε την έγκριση του Σχεδίου Συμφωνίας, που υποβάλλεται ακολούθως ως αναπόσπαστο μέρος του παρόντος», αναφέρει ρητά στην εισήγησή του στο ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Αμυνας, «επιβάλλοντας» ουσιαστικά τον Β. Παπαδόπουλο ως αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας. Είχε προηγηθεί, από τις 23 Φεβρουαρίου, η υπογραφή του σχεδίου της συμφωνίας ανάμεσα στο Πεντάγωνο και τον μεσολαβητή, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως αντισυμβαλλόμενος του ελληνικού κράτους είναι η εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία με την υπογραφή του Β. Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου των Σαουδαράβων.

«Πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πήρε την απόφαση για τη δήθεν διακρατική συμφωνία όλα τα μέλη του ήξεραν ότι υπάρχει Παπαδόπουλος», τόνισε απο το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας την έγγραφη εισήγηση Καμμένου. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, με βάση τα όσα έχει κατά καιρούς δημόσια δηλώσει ο υπουργός Αμυνας, ο Β. Παπαδόπουλος είχε ρόλο «διεκπεραιωτή» στη συμφωνία. Ομως το σχέδιο της διακρατικής συμφωνίας και η τελική διακρατική συμφωνία υπογράφονται από τον ίδιο και την εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία.

Ακόμα και χθες ο Πάνος Καμμένος, όταν κλήθηκε να απαντήσει (Αntenna) στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν αντισυμβαλλόμενος του ελληνικού κράτους να είναι η εταιρεία του Β. Παπαδόπουλου, ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας «ήταν εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας μέσω της εταιρείας του, για να διεκπεραιώσει τις λεπτομέρειες της διακρατικής συμφωνίας».

Τα απόρρητα του Κοτζιά
«Τα ήξερε όλα αυτά ο κ. Κοτζιάς, γι' αυτό μας απειλεί και μας καθυβρίζει κάθε ημέρα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας προσβεβλημένος από τις απαράδεκτες - όπως τις χαρακτήρισε - ανακοινώσεις του υπουργού Εξωτερικών. Σχετικά με την άρνηση του υπουργού Εξωτερικών να επιτρέψει την πρόσβαση των εκπροσώπων των πολιτικών αρχηγών στα αδιαβάθμητα έγγραφα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την χαρακτήρισε επίσης ακατανόητη διότι «ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Βουλή είπε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που κατέθεσε προφορικά και κάλεσε τους προέδρους των κομμάτων να πάνε στο υπουργείο Εξωτερικών για να τα δουν».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά τού ζήτησε να μεταβεί στο ΥΠΕΞ να δει τα έγγραφα. «Πήγα στο ΥΠΕΞ κι εκεί ένας υπάλληλος από το διπλωματικό γραφείο του υπουργού μου είπε ότι δεν είχε ενημέρωση και εντολή. Διαμαρτυρήθηκα και εισέπραξα την απαράδεκτη κριτική από τον κ. Κοτζιά. Δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας και την έγγραφη εξουσιοδότηση που του παρείχε η Φώφη Γεννηματά για να απευθυνθεί ξανά στο ΥΠΕΞ.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom