Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σεμινάριο από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για τον Τραυλισμό στην Προσχολική και Σχολική Ηλικία


Εκδήλωση ενδιαφέροντος πραγματοποίησης σεμιναρίου

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου προγραμματίζει διήμερο σεμινάριο στις 27 & 28 Ιανουαρίου, 2018 με θέμα:Ο Τραυλισμός στην Προσχολική και Σχολική Ηλικία- Αξιολόγηση και Θεραπεία.

Τόπος διεξαγωγής: Εγκαταστάσεις νέου κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου,αίθουσα εκδηλώσεων.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Τραυλισμός στην Προσχολική και Σχολική Ηλικία- Αξιολόγηση και Θεραπεία.
Αγρίνιο: 27 & 28 Ιανουαρίου, 2018.
Εισηγητής
Γιώργος Φούρλας, M.Ed., M.Sc.SLT, EFS.
Λογοθεραπευτής, Εξειδικευμένος Θεραπευτής Τραυλισμού.


Περιγραφή Σεμιναρίου
Διήμερο σεμινάριο για λογοθεραπευτές που επιθυμούν να ασχοληθούν κλινικά με τις διαταραχές ροής της ομιλίας. Το σεμινάριο δεν προϋποθέτει γνώσεις ή προηγούμενη κλινική εμπειρία στις διαταραχές ροής της ομιλίας.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:
  • θα γνωρίζουν το σύγχρονο θεωρητικό και κλινικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αντιμετωπίζονται οι διαταραχές ροής της ομιλίας στην προσχολική και σχολική ηλικία.
  • θα αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερα κλινικά χαρακτηριστικά και τις θεραπευτικές ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.
  • θα γνωρίζουν το θεωρητικό υπόβαθρο των κυριότερων θεραπευτικών προσεγγίσεων
  • θα γνωρίζουν βασικά εργαλεία και πρακτικές αξιολόγησης
  • θα ανακαλύψουν μέσα από κλινικά παραδείγματα διαγνωστικά κριτήρια, κλινικές πρακτικές και τα πιθανά αποτελέσματα της θεραπείας
  • θα γνωρίσουν  τις σημαντικότερες τεχνικές διαχείρισης της ομιλίας
  • θα  αναγνωρίσουν κλινικές δεξιότητες που ήδη έχουν σαν θεραπευτές και μπορούν να αξιοποιήσουν στη θεραπεία των διαταραχών ροής της ομιλίας
Το σεμινάριο έχει αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα. Τα κλινικά και ερευνητικά δεδομένα συζητούνται σε συνδυασμό με την παρουσίαση περιστατικών και βιντεοσκοπημένου υλικού από τις θεραπείες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν, να σχολιάσουν και να συζητήσουν τα δεδομένα με βάση τη δική τους εμπειρία και γνώση και να συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο στην τελική διαμόρφωση του περιεχομένου του σεμιναρίου.
Βιογραφικό Εισηγητή

O Γιώργος  Φούρλας  είναι λογοθεραπευτής με εξειδίκευση στον τραυλισμό. Κατέχει τον τίτλο του European Fluency Specialist (EFS). Διευθύνει την Θεραπευτική Ομάδα του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.
Είναι κλινικός επόπτης λογοθεραπευτών, coach και λέκτορας στο European Clinical Specialization in Fluency Disorders (ECSF), ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΠΣΛ και μέλος της επιτροπής για τις διαταραχές ροής της ομιλίας της Διεθνούς Ένωσης Λογοπεδικής και Φωνιατρικής (IALP Fluency Committee). Από το 2014, κατόπιν εκπαίδευσης από το Michael Palin Centre, παρέχει πιστοποιημένα σεμινάρια στην προσέγγιση Palin PCI.
Ειδικεύεται στην προσέγγιση Solution Focused Brief Therapy (SFBT) και στην εφαρμογή της στις διαταραχές ροής της ομιλίας. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για τον τραυλισμό και έχει δημοσιεύσεις σε εξειδικευμένα περιοδικά και ανακοινώσεις σε συνέδρια.
Ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον έχει στις ομάδες θεραπείας ενηλίκων και εφήβων, στις πρώιμες παρεμβάσεις στα πολύ μικρά παιδιά που ξεκινούν να τραυλίζουν.
Έχει σπουδάσει Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cardiff και Παθολογία Λόγου και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου από το οποίο έλαβε μεταπτυχιακό επαγγελματικό δίπλωμα λογοπαθολόγου (Dip.CCS) και μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης (M.Sc.SLT). Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Θεραπευτών Λόγου και Ομιλίας (RCSLT) και του Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας (HCPC) της Βρετανίας, καθώς και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom