Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτη τραγωδία στη Δυτική Αττική: 9 οι νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι στην Μάνδρα από τις πλημμύρες! (φωτο & βίντεο)

Ο 8ος νεκρός και ο 9ος είναι άνδρες που μεταφέρθηκαν πριν από λίγο στο Θριάσιο Νοσοκομείο

- Στην θάλασσα βρέθηκαν δυο σοροί ατόμων αγνώστων στοιχείων - Μια γυναίκα νεκρή σε αυλή στη Μάνδρα Αττικής - Σε προαύλιο στην Αθηνών - Θηβών άνδρας περίπου 50 ετών - Άνδρας 65 ετών επίσης βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του
- Πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους ένας άνδρας και μια γυναίκα - Κλειστή η παλιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι περιοχές σε Μαγούλα, Μάνδρα και Νεα Πέραμο

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη εξελίσσεται ο απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές από την φονική κακοκαιρία που έπληξε την δυτική Αττική και συγκεκριμένα σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο. Οι νεκροί είναι πλέον 7, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι. Οι πέντε νεκροί είναι σε σπίτια και αυλές στην Μάνδρα και οι δυο ανασύρθηκαν από την θάλασσα σε Ελευσίνα και στα ΕΛΠΕ.
Οι σοροί στην θαλασσα εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική:
Νεκρή είναι μια γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα. Η γυναίκα ηλικίας 90 ετών βρέθηκε πάνω σε κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά.
Επίσης, άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο επιχείρησης στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα.
Άλλος ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
Επίσης, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα αλλά και ένας ηλικιωμένος άνδρας 88 ετών το σπίτι του οποίου πλημμύρισε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς δεν κατάφερε να βγεί έγκαιρα από το σπίτι όπως τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και έχασε την ζωή του.
Και η 82χρονη γυναίκα που έχασε την ζωή της εγκλωβίστηκε στο σπίτι. Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Τα φερτά υλικά φαίνεται έφραξαν την έξοδο και δυστυχώς η γυναίκα έχασε τη ζωή της.
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη γυναίκα, κλήθηκε άμεσα και ασθενοφόρο, φαίνεται ωστόσο ότι η γυναίκα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από τα σημεία που έπληξε η κακοκαιρία αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

Μάνδρα
Μάνδρα
Μάνδρα
Νεα Πέραμος
Νεα Πέραμος

Μάνδρα Αττικής
Το νεκροταφείο της Μάνδρας.
Οι ώρες αγωνίας που έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών φαίνεται ξεκάθαρα στις εικόνες που καταγράφηκαν την στιγμή που χτυπούσε η κακοκαιρία. Όπως για παράδειγμα οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν ηλικιωμένο άνδρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής δύο ακόμη γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας, ενώ στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένος και ο οδηγός ενός βυτιοφόρου που κινούνταν στην παλιά εθνική Αθηνών Θηβών στο ύψος των Βιλίων.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τεράστια η καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα κυριολεκτικά “πνίγηκαν” από τα νερά.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής η Πυροσβεστική επιχειρεί σε 80 σημεία. Υπάρχουν 250 πυροσβέστες που έσπευσαν σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα από Ελευσίνα, Μέγαρα και Αθήνα για να βοηθήσουν.
Ο δήμαρχος περιγράφει μια εικόνα βιβλικής καταστροφής. Δεκάδες σπίτια, και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες είναι και τα αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την εθνική οδό όπου τα νερά έχουν καλύψει πλήρως ένα λεοφορείο, ενώ ακόμη και οι οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στις οροφές των οχημάτων τους.
Χείμαρροι υπερχείλισαν και τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης άρχισαν να παρασύρουν τα πάντα.




Καιρός
Πηγή φωτογραφίας τηλεόραση ΣΚΑΙ
Καιρός Νέα Πέραμος Μάνδρα
Πηγή φωτογραφίας τηλεόραση ΣΚΑΙ

Οι εικόνες από τα βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν στο “μάτι” της κακοκαιρίας είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές.
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί, ενώ ένα λεωφορείο εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα.Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν 12 άτομα.
Η περιοχή κοντά στο στρατόπεδο του Πυροβολικού και η περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.
Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει κοπεί και η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους κατοίκους να μην μετακινούνται.
Η Περιφέρεια ανακοίνωσε πως σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους μαθητές.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 340 κλήσεις και χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει οδηγούς από αυτοκίνητα, αλλά και άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Τόσο στη Νέα Πέραμο όσο και στη Μάνδρα υπάρχει πρόβλημα τόσο με την ηλεκτροδότηση, όσο και με την υδροδότηση.

Κλειστή η Νέα και η παλιά Εθνική Οδός

Τα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στο δρόμο, έχουν προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.
Για να μην κινδυνέψουν οδηγοί η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δύο σημεία στο ρεύμα προς Κόρινθο και σε ένα ακόμη στο ρεύμα προς Αθήνα, εκτρέποντας την κυκλοφορία προς τους παραδρόμους.
Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται στο 15ο χιλιόμετρο και στο 21ο χιλιόμετρο σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στο 24ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.
Ο δρόμος έχει κοπεί κυριολεκτικά στη μέση. Τα νερά έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο 39ο χιλιόμετρο.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στο 2ο χιλιομετρο της εθνικής Μάνδρας – Θήβας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – Θ. ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom