Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Βόμβες για Καμμένο από Φίλη και 53,αλλά... αφού δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς τον κρατάνε στην κυβέρνηση!

Εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του υπουργού Αμυνας

Η αμηχανία που επικράτησε εξαρχής μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καμμένου γρήγορα μετατράπηκε σε βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις και τις πιθανές
αποκαλύψεις για τους χειρισμούς και τις συμφωνίες του υπουργού Αμυνας. 

Ετσι, ο Νίκος Φίλης προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση που ήδη προκαλεί ποικίλες συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της μάχης αρχηγών τη Δευτέρα στη Βουλή, και βρίσκει ήδη συμμάχους και στην ομάδα των 53.

Με γραπτή δήλωσή του, η οποία έχει έντονα αριστερά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός βγάζει στη σέντρα τον υπουργό Αμυνας και του πετάει το μπαλάκι των ευθυνών, προτείνοντάς του να αναλάβει πρωτοβουλία για ακύρωση της επίμαχης συμφωνίας για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Αν και φαινομενικά δεν τον αδειάζει, δεδομένου ότι στο κείμενο υποστηρίζει αυτολεξεί πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι απαντήσεις (στη Βουλή) θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες», ο Νίκος Φίλης σφάζει με το βαμβάκι τον Πάνο Καμμένο, χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο φορές στο κείμενό του τη φράση «σκάνδαλο που θέτει η αντιπολίτευση». Το δε σκεπτικό του για την ακύρωση της συμφωνίας εδράζεται αφενός, όπως λέει, στα εθνικά συμφέροντα και αφετέρου στην ιδεολογία της Αριστεράς, «που υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά».

Ο ίδιος σημειώνει: «Υπάρχουν ερωτήματα για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».

Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο πρώην υπουργός κλείνει με χαρακτηριστικό τρόπο τη δήλωσή του, στέλνοντας μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες. Οχι μόνο στην πλευρά Καμμένου, αλλά και σ' αυτή του Νίκου Κοτζιά για την εξωτερική πολιτική και συνολικά στο Μαξίμου: «Είναι καλό που θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στο ζήτημα του σκανδάλου που θέτει η αντιπολίτευση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Θα είναι όμως απείρως καλύτερο να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ, που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη.

Με τον τρόπο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μέση Ανατολή και στον αραβικό κόσμο ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ότι ούτε άμεσα ούτε έμμεσα επιθυμεί να έχει σχέση με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και με την εξόντωση αθώων ανθρώπων».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης είχε ενημερώσει για την πρωτοβουλία του το Μαξίμου, ενώ ενήργησε αυτοβούλως και όχι σε συνεννόηση με άλλους βουλευτές ή την ομάδα των 53. Μολαταύτα, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης Φίλη, ο Γιώργος Κυρίτσης, μέλος των 53, έσπευσε να εκφράσει δημοσίως ότι συμφωνεί.

Οπως έλεγαν στα «ΝΕΑ» κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος του Νίκου Φίλη είναι «να προσφέρει δυνατότητα απεμπλοκής από την κυβερνητική κρίση που έχουν δημιουργήσει οι χειρισμοί Καμμένου, δίχως μάλιστα να τσαλακωθεί κάποιος».

ΟΙ ΑΝΕΛ. Στις εξελίξεις με την υπόθεση Καμμένου ήρθε να προστεθεί χθες βράδυ η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν ειπώθηκε πως «δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο» παρά μόνον «παραπλανημένοι πληροφοριοδότες και κομιστές εγγράφων», ενώ ειδικά για τη ΝΔ ότι «είναι χωρισμένη σε δύο γραμμές, με τον Αδωνη Γεωργιάδη να ενεργεί αυτοβούλως». Σε ό,τι αφορά την πρόταση Φίλη, πηγές των ΑΝΕΛ διαβεβαίωναν πως ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να εξετάσει επ' ουδενί το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom