Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Κραυγή αγωνίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους στο πρόγραμμα voucher 29 - 64 του ΟΑΕΔ

Παίζουν με τον πόνο των ανέργων

Εκ μέρους των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ εργαζομένων στο πρόγραμμα Training Voucher

Δουλεύουμε μέσω του προγράμματος voucher 29 - 64 για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, το οποίο δίνει ευκαιρία επαγγελματικής εμπειρίας και εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 ευρώ ΜΕΙΚΤΑ.

Η πρακτική άσκηση γίνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας πεντακοσίων (500) ωρών, 4 μηνών(6 ώρες την ημέρα).

Το πρόγραμμα ξεκίνησε Ιούνιο και Ιούλιο του 2017 με ένα μήνα θεωρητικής κατάρτισης πρώτα καθώς και πιστοποίησης μέσω εξετάσεων. Είμαστε 23.000 συμμετέχοντες σε αυτό και η συνολική αμοιβή μας θα είναι 2.600€ μεικτά.

Το group μας στο facebook.com είναι το Voucher – ΟΑΕΔ και αριθμεί περισσότερα από 16.391 μέλη με τους περισσότερους από εμάς απλήρωτους.

Η πληρωμή μας θα γινόταν τμηματικά ως εξής: 600€ με το τέλος της θεωρίας, 1400€ με το τέλος της πρακτικής ενώ το υπόλοιπο 20% είναι παρακρατηθέν φόρος μαζί με ένα χαρτόσημο.

Έως τώρα είχαμε πολλές ανακοινώσεις από το υπουργείο εργασίας για το πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές μας :
1η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 13/9 .Αναβλήθηκε…
2η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 09/10 Αναβλήθηκε…
3η ανακοίνωση: πληρωμή θα γίνει 11/10 Αναβλήθηκε…

Από την Παρασκευή 13/10 ξεκίνησαν οι πληρωμές με τεράστια καθυστέρηση αλλά σε πολύ λίγους συμμετέχοντες. (εδώ να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς στα μ.μ.ε., στα πολιτικά κόμματα και σε όλους όσοι είχατε δημοσιοποιήσει το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο μας. Επανερχόμαστε όμως γιατί παραμένουμε ακόμη απλήρωτοι εργαζόμενοι'

Παίζουν με τον πόνο μας; Ρωτάνε πως τα βγάζουμε πέρα; Έχουμε έξοδα μεταφορικά για να πάμε και να γυρίσουμε από την δουλειά μας, έχουμε λογαριασμούς απλήρωτους, σε κάποιους θα τους κοπεί το ρεύμα!

Ήδη έχει πάει 20 Οκτωβρίου και έχουμε πληρωθεί ελάχιστοι. Έχουμε πάρει άπειρα τηλέφωνα στο υπουργείο και μας παραπέμπουν από τον ένα στον άλλο και συνέχεια μας δίνουν μελλοντικές ημερομηνίες πληρωμής μας που όμως δεν τηρούνται. Επίσης άτομα από το group μας έκαναν μέχρι και επίσκεψη διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας.

Οι 23.000 συμμετέχοντες , που είμαστε κοντά στις 100.000! μαζί με τα ΑΝΕΡΓΑ μέλη των οικογενειών μας αντιστοιχούμε σε λίγες εκατοντάδες ΚΕΚ (κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης) και αντίστοιχα σε λίγους εκατοντάδες φακέλους που θα πρέπει να ελέγξει το υπουργείο και να αρχίσει την αποπληρωμή μας. (Ο φάκελος του κάθε ΚΕΚ περιέχει τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό).

Διαβάζουμε και σχολιάζουμε στο group που έχουμε στο Facebook ότι υπάρχουν μόνο 3-4 υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι για την πληρωμή μας. Ε ας βάλουν και άλλους 23 και 43 !!! Έχουμε δεδουλευμένα τριών και τεσσάρων μηνών και είμαστε ακόμα απλήρωτοι.

Θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας, θέλουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και έτσι μας το ανταποδίδουν; 700.000.Δημόσιους υπαλλήλους τους πληρώνουν 2 φορές το μήνα σε μια μέρα.23.000 άνεργους γιατί όχι; Εμείς είμαστε υποδεέστεροι ;Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Δεν δημοσιοποιούμε το πρόβλημα μας για να μας δώσουν τώρα τα πρώτα 600€ και μετά να σωπάσουμε. Περιμένοντας και το υπόλοιπο της εργασιακής αμοιβής μας σε ημερομηνία χρονικά απροσδιόριστη και έχοντας απλήρωτους λογαριασμούς και οικογένειες να μην μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη(ούτε καν τα βασικά)ΟΧΙ.

Αρκετοί από εμάς έχουν ήδη τελειώσει και την πρακτική τους. Οι περισσότεροι από εμάς τελειώνουμε μέσα στον Νοέμβριο 2017. Πρέπει όλοι μας μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε πληρωθεί και το υπόλοιπο της εργασιακής αμοιβής μας.

Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν και θα είναι έγκλημα να υπάρξουν συμμετέχοντες με κομμένο το ρεύμα και με άδειο ψυγείο μέρες που θα είναι.

Θέλουμε να αποφύγουμε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να καταφύγουν σε ενέργειες απελπισίας. Διαβάζουμε τα μηνύματα απόγνωσης τους, προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε, προσπαθούμε να τους δώσουμε κουράγιο. Αλλά μέχρι πότε;

Ο ένας μας γράφει ότι όπου νάναι του κόβουν το ρεύμα, ο άλλος που μένει στο ενοίκιο ότι δεν ξέρει που θα ξημερώσει η οικογένεια του.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

Y.Γ. Και κάτι τελευταίο. Εμείς οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Θα λάβουμε συνολικό ποσό 2.600€ ΜΕΙΚΤΑ. Σύμφωνα την ισχύουσα νομοθεσία σε περίπτωση που καταβάλλεται αμοιβή με Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης, γίνεται παρακράτηση φόρου 20%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερούμαστε ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ποσό που αντί να το πάρουμε τον Δεκέμβριο 2017 θα μας επιστραφεί με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουμε τον Ιούνιο 2018.
Είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση;
facebook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom