Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Tα σενάρια που οδηγούν την Εθνική στα μπαράζ για το Μουντιάλ 2018


Η Εθνική Ελλάδος έχοντας πια 16 βαθμούς στον όμιλό της, δύο παραπάνω από τη Βοσνία, θέλει μια νίκη την Τρίτη επί του Γιβραλτάρ για να κατακτήσει και μαθηματικά τη δεύτερη θέση.

Αυτό είναι το εύκολο σκέλος πια,το δύσκολο είναι να αποκτήσουμε το δικαίωμα να παίξουμε στα νοκ άουτ μπαράζ που οδηγούν στο Μουντιάλ 2018.

Ως γνωστόν, από τις 9 εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στον όμιλό τους, οι οκτώ βαθμολογικά καλύτερες θα διεκδικήσουν την πρόκριση.

Στην ειδική βαθμολογία έχουμε 13 βαθμούς, αφού αφαιρούνται οι πόντοι από τα παιχνίδια με τον τελευταίο του ομίλου, δηλαδή το Γιβραλτάρ. Τρεις ομάδες έχουν από 11 κι από αυτές περιμένουμε κάποιες να σκοντάψουν, ενώ υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο για να αφήσουμε πίσω μας τη Βόρειο Ιρλανδία,που έχει κι αυτή 13 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Στον έκτο όμιλο,σήμερα Κυριακή, η Σλοβακία υποδέχεται τη Μάλτα και η Σλοβενία τη Σκοτία. Οι Σλοβάκοι θα νικήσουν και θα φθάσουν τους 18 βαθμούς, που ισούνται με 12 στην ειδική κατάταξη των δεύτερων. Οι Σκοτσέζοι θέλουν μόνο νίκη στη Λιουμπλιάνα για να περάσουν αυτοί στη δεύτερη θέση. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε η Σλοβακία σαν δεύτερη, δεν μας προσπερνά. Κοινώς, δεν θέλουμε νίκη της Σλοβενίας.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2: Τη Δευτέρα το βράδυ η Ουαλία φιλοξενεί την Ιρλανδία με τις δυο τους να παίζουν για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι περνούν και με ισοπαλία. Αν τα καταφέρουν με «Χ», θα βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα. Αν νικήσουν οι Ουαλοί θα βρεθούν από πάνω μας, ενώ αν νικήσει η Ιρλανδία θα είναι δεύτερη αυτή με 13 βαθμούς. Άρα θα μετρήσει η διαφορά των γκολ με την Ελλάδα που έχει ίδια συγκομιδή. Σε περίπτωση «διπλού», οι Ιρλανδοί θα πρέπει να νικήσουν με τρία γκολ διαφορά, κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3: Ουκρανία και Κροατία έχουν από 17 βαθμούς και κοντράρονται τη Δευτέρα στο Κίεβο. Ο νικητής περνάει στα μπαράζ απευθείας, αλλά αν το ματς έρθει ισόπαλο, οι Κροάτες θα είναι δεύτεροι με μειονέκτημα σε σχέση με την Ελλάδα.

ΣΕΝΑΡΙΟ 4: Η Βόρειος Ιρλανδία είναι σίγουρα δεύτερη στον όμιλο της Γερμανίας με 13 πόντους στην ειδική βαθμολογία. Αν χάσει από την αδιάφορη Νορβηγία με δύο γκολ διαφορά, θα υστερεί με την Εθνική μας στην ισοβαθμία.

Το τελευταίο είναι και το πιο απίθανο σενάριο. Αλλά ένα από τα παραπάνω τέσσερα να συμβεί, η Εθνική Ελλάδος θα περάσει στα μπαράζ. Λογικά κάτι από όλα θα μας κάνει τη χάρη.

Υπομονή μερικές ώρες…
http://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom