Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ο Παναιτωλικός τις ευκαιρίες,ο Λεβαδειακός το γκολ κι έφυγε με το διπλό από το Αγρίνιο


Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1 στο Αγρίνιο στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Super League!

Ενα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών σήμερα για τον Παναιτωλικό έδωσε τη νίκη
στον Λεβαδειακό,ο οποίος στην μία και μόνη ευκαιρία που είχε ευτύχησε να σκοράρει,να κερδίσει τον αγώνα και να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα,ενώ έπιασε στην πρώτη θέση ΑΕΚ και Ατρόμητο.


ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ με τον Νιάς στο 47': Μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη,η άμυνα του Παναιτωλικού "κοιμήθηκε" και ο Νιάς με κεφαλιά ψαράκι σκόραρε για τον Λεβαδειακό.

Ο Παναιτωλικός έχασε... πέντε τσουβάλια γκολ, είχε 2 δοκάρια και ο Λεβαδειακός που τρελαίνει κόσμο στη μοναδική του φάση σκόραρε με τον Νιάζ και «απέδρασε» με νίκη από το Αγρίνιο! Έγραψαν ιστορία οι Βοιωτοί καθώς μένουν αήττητοι για 7η αγωνιστική και βρίσκονται στην πρώτη 5άδα!

Μονότερμα ο Παναιτωλικός, νίκη τετράδας ο Λεβαδειακός

Επτά ματς πέρασαν και ο Λεβαδειακός παραμένει αήττητος. Οι Βοιωτοί πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη στη Super League Σουρωτή, πρώτη όμως εκτός έδρας (οι άλλες δύο ήταν στη Λιβαδειά με Ξάνθη και Απόλλωνα).
Γι' αυτό χρειάστηκε το γκολ του Ιμπραϊμά Νιάς (δεύτερο του Σενεγαλέζου στο πρωτάθλημα), αλλά και η αστοχία των παικτών του Παναιτωλικού που δεν μπορούσαν να βρουν δίχτυα με κανέναν τρόπο, κι όταν το προσέγγισαν με μεγαλύτερη ακρίβεια, το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Επασί δεν στάθηκε σύμμαχός τους.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Μάκης Χάβος δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την ενδεκάδα που συνηθίζει να ξεκινά από την αρχή της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Μύγας τέθηκε στη διάθεσή του, έμεινε στον πάγκο. Με τον "παλιό" (Βαγγέλη Μόρα) και τον "νέο" (Ένεα Μίχαϊ) να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντες εκ δεξιών κι εξ΄αριστερών τους, τους Μαρινάκη και Ρόσα (αντίστοιχα).
Μάρκος Πάουλο και Ντάνι Μπεχαράνο ήταν το αντίστοιχο δίδυμο νοτιοαμερικάνικο "δίδυμο" των αμυντικών μέσων (Βραζιλιάνος ο πρώτος, Βολιβιανός ο δεύτερος), ο Μασουρέκ σε πιο επιτελικό ρόλο, ο Φάρλεϊ Ρόζα με τον Κλέζιο στα "φτερά" και ο Ντίας στην κορυφή της επίθεσης ως "ψευτοεννιάρι". Χωρίς κλασικό επιθετικό, δηλαδή, όπως συνηθίζει. Βέβαια το σχήμα και η διάταξη άλλαξαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο κλασικός επιθετικός, ο Μάρκο Μαρκόβσκι.
Όσον αφορά στους Βοιωτούς, η επιστροφή του Λεονάρντο (εξέτισε την ποινή της αποβολής του), οδήγησε και σε επιστροφή τριάδας στην άμυνα. Αυτή αποτελείτο από τον Βραζιλιάνο, τον Τριποτσέρη και τον Μεντί. Τσαμπούρης (δεξιά) και Ζαραδούκας (αριστερά) λειτούργησαν ως full backs στις αντίστοιχες πλευρές, Νιάς και Μητρόπουλος ήταν οι δύο μέσοι του Ζοζέ Ανιγκό επιφορτισμένοι με ανασταλτικά καθήκοντα, ο Τόνι Σίλβα με τον Γιουσούφ στα "φτερά" και ο 37χρονος Βραζιλιάνος φορ, Μπραντάο στην κορυφή της επίθεσης.

Βασικός μεσότιτλος

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μαρινάκης έκανε τη σέντρα, ο Ντίας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τριποτσέρη και πέρασε έξω.
Ύστερα από τέσσερα λεπτά (12'), ο Μάρκος Πάουλο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από μακρινή απόκρουση με τον Επασί να διώχνει σε κόρνερ. Ο Γάλλος με ρίζες από το Καμερούν γκολκίπερ των Βοιωτών δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και μπλόκαρε το σουτ του Μασουρέκ στο 16'.
Κι αν το σουτ του Μπεχαράνο στο 18ο λεπτό δεν ήταν απειλητικό, η επέμβαση του Επασί στο 25ο ήταν κομβική, καθώς βγήκε έγκαιρα προ του Μασουρέκ και έδιωξε με τα πόδια.
Ο Παναιτωλικός ανέβαζε ένταση στην πίεση που ασκούσε και στο 28' ο Μάρκος Πάουλο βρήκε τον Μασουρέκ έξω από τη μεγάλη περιοχή, εκείνος και πάλι σούταρε με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της φιλοξενούμενης εστίας.
Στο 31ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρί9α να ανοίξουν το σκορ και να προηγηθούν. Μετά από λάθος του Νιας η μπάλα στρώθηκε στον Μαρινάκη ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανενόχλητος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Επασί είχε την απάντηση κι απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στο 45ο ο Μασουρέκ έβγαλε για τον Ντίας, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού και πάλι αντιλήφθηκε σωστά τη φάση, βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.
Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού
Διαιτητής: Γιώργος Μπλάνας
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Χρήστος Μπαλτάς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Μόρας, Ρόσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μασουρέκ, Κλέζιο, Ρόζα (46' Μαρκόβσκι), Ντίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Ζαραδούκας, Νιάς, Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα, Γιουσούφ, Μπραντάο.

Γκολ: 47' Νιάς
Κάρτες: 45'+2' Μάρκος Πάουλο / 40' Τσαμπούρης, 44' Νιάς

Μπορεί ο Παναιτωλικός να πίεζε συντονισμένα, αλλά ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Και το έκανε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη στο 47ο λεπτό, η άμυνα του Παναιτωλικού "κοιμήθηκε" και ο Νιάς με κεφαλιά - "ψαράκι" ανοίγει το σκορ για της ομάδας της Λιβαδειάς.
Ο Μασουρέκ δοκίμαζε την τύχη του και τις αντοχές του Επασί με μακρινά σουτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 59', μετά από ωραία πάσα του Μασουρέκ, ο Μαρινάκης βρέθηκε απέναντι από τον Επασί, όμως καθυστέρησε και ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού τον νίκησε διώχνοντας σε κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα (60'), μετά από κόντρες η μπάλα έφθασε στον Μόρα, όμως ο Νιάς την τελευταία στιγμή αλλοίωσε την πορεία της και ο αμυντικός του Παναιτωλικού αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Δεν έφθανε μόνον η αστοχία για την ομάδα του Αγρινίου, ήρθε και το δοκάρι. Το εξαιρετικό σουτ του Μασουρέκ στο 69', έκρουσε στο οριζόντιο της εστίας του Επασί.
Οι ευκαιρίες των γηπεδούχων διαδέχθηκαν η μία την άλλη και στο 61', μετά από σέντρα του Μαρινάκη ο Κλέζιο έστρωσε με το κεφάλι στον αμαρκάριστο Μπεχαράνο, ο οποίος αν και αφύλακτος από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε.
Στο 78ο λεπτό, ο  Μασουρέκ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή με πάσα προς τον αμαρκάριστο Λόπες εκείνος "έσκαψε" την μπάλα πάνω από τον Επασί όμως και πάλι η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Λεβαδειακού.
Στο 83ο λεπτό ήρθε το δοκάρι για δεύτερη φορά να στερήσει την ισοφάριση για τη γηπεδούχο ομάδα. Το εκπληκτικό γκολ του Βλαντ Μοράρ, σταμάτησε κι αυτό στο οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα πέρασε έξω. Ούτε ο Μαρκόβσκι και το τετ-α-τετ του 85ου λεπτού, έφεραν αποτέλεσμα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα δύο δοκάρια (Μασουρέκ, Μοράρ) θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την οικονομία της αναμέτρησης. Κι επειδή με το "αν" δεν η ανάλυση περνά σε υποθετικό επίπεδο, η φάση που έκρινε το ματς ήταν αυτή του γκολ του Ιμπραϊμά Νιάς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλό βαθμό πήρε ο Γιώργος Μπλάνας. Δεν "τράκαρε" βέβαια και με την πολύ δύσκολη φάση, για την οποία θα έπρεπε να αποφανθεί μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μπορεί να έβγαλε τρεις κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτή η επιλογή του δεν τον εμπόδισε να διαχειριστεί το ίδιο καλά και το δεύτερο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ιμπραϊμά Νιάς έκρινε με το γκολ που πέτυχε την αναμέτρηση. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ στην τρέχουσα σεζόν της Super League για τον 29χρονο Σενεγαλέζο μέσο. Και το πρώτο ήταν μακριά από τη Λιβαδειά, στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Κέρκυρα. Ο Αφρικανός δείχνει ότι εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα (στα οποία είναι εξαιρετικός) μπορεί να δώσει λύσεις και δημιουργικά, ακόμη κι εκτελεστικά.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Καλό το γκολ του Ιμπραϊμά Νιάς, αλλά αν δεν υπήρχε ο Ντεβί Επασί, ο Λεβαδειακός δεν θα έφευγε με τη νίκη από την Αιτωλοακαρνανία. Ο Γάλλος γκολκίπερ των Βοιωτών έμοιαζε ανίκητος για τους μεσοεπιθετικούς του Παναιτωλικού και πρόσθεσε ακόμη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο "rookie" (δοκιμάστηκε στο Καρπενήσι κατά την προετοιμασία, έπεισε κι αποκτήθηκε) δικαιώνει τον Ζοζέ Ανιγκό για την επιλογή του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αστοχία και η αναποτελεσματικότητα των παικτών του Παναιτωλικού. Κατάργησαν συστήματα, τακτικές και λογική οι γηπεδούχοι, χωρίς να μπορέσουν να βρουν δίχτυα. Τις περισσότερες φορές έπεσαν πάνω στον Επασί, μετά ήρθαν (εις διπλούν) τα δοκάρια. Το προσπάθησαν με διάφορους τρόπους (κεφαλιά, μακρινό σουτ, στημένα, τετ-α-τετ). Μηδέν εις το πηλίκον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom