Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Επεισόδια έξω από το υπ. Δικαιοσύνης: Φοιτητές ζητούν την αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή (φωτο)


Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν έξω από το Υπουργείο δικαιοσύνης μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής, μετά και την νέα άρνηση του δικαστηρίου για απελευθέρωσή τους.

Στο σημείο είχε τοποθετηθεί μια κλούβα της αστυνομίας, η οποία εμπόδιζε τους φοιτητές να πλησιάζουν κι άλλο το υπουργείο Δικαιοσύνης και να παραδώσουν το ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
Κάπου εκεί τα αίματα άναψαν, με άντρες των ματ να τους εμποδίζουν, χωρίς ωστόσο η ένταση να κλιμακωθεί.
Το ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υπέγραψαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ.
Στο ψήφισμά τους  καταγγέλλουν «την προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. (υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ) και του Περικλή Μ. χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, μετά και τη χθεσινή (16/10) απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους.
Η απόφαση αυτή είναι άδικη και έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των φοιτητών και του λαού.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες. Διατηρεί και αναβαθμίζει το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο όπως τους τρομονόμους της ΕΕ, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις. Η καταστολή είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή της πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Να καταργηθεί το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που τυλίγει ανθρώπους «σε μια κόλλα χαρτί»»

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά αλληθωρίζει»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ. Σε αυτήν σημειώνει ότι «η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει» και ζητάει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του “τρομονόμου”».
«Με την απόφαση του, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, να απορρίψει εκ νέου το αίτημα για αναστολή της Ηριάννας και του Περικλή, προκάλεσε ένα ακόμα ερωτηματικό για τη λειτουργία του θεσμού και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου. Έρχεται δε σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μια απόφαση σκληρή και άδικη καθώς δεν στηρίχθηκε σε αξιόπιστα στοιχεία. Ποινικοποιήθηκαν οι κοινωνικές συναναστροφές» επισημαίνει το Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ και προσθέτει:
«Η Δικαιοσύνη τελικά, κατά περιπτώσεις, δεν είναι τυφλή αλλά αλληθωρίζει. Καταχραστές δημοσίου χρήματος, δολοφόνοι και κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά η Ηριάννα δεν επιτρέπεται, γιατί έχει λάθος παρέες και παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά κατά την κρίση της Δικαιοσύνης».
Αναφέρεται επίσης στο κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα και τον Περικλή και σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η θέση πως πρέπει να υπάρξει άμεσα πολιτική πρωτοβουλία για την κατάργηση του τρομονόμου βάσει του οποίου καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα, στοιχειοθετούνται κατηγορίες και διώκονται άνθρωποι όπως η Ηριάννα και ο Περικλής. Ως Δίκτυο Νεολαίας ΠΡΑΤΤΩ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη και άδικη απόφαση».
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom