Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Συγκλονιστικές περιγραφές στη δίκη του λέκτορα με το αρσενικό - Εκείνος αρνείται τα πάντα!


- "Πολεμικό" είναι το κλίμα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου ξεκίνησε η δίκη - Με την κατάθεση της μητέρας - κόρης των θυμάτων άρχισε η ακροαματική διαδικασία - "Είχε πει
στην κόρη μου ότι θα τη σκοτώσει" κατέθεσε η μητέρα - Ο καθηγητής αρνείται ότι εκείνος ευθύνεται για το θάνατο των δύο γυναικών με αρσενικό



Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγο του και τη γιαγιά της διαλητηριάζοντας τες με αρσενικό.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου από το πρωί βρίσκονται χωρισμένοι σε δύο «στρατόπεδα» συγγενείς του κατηγορούμενου και των θυμάτων ενώ η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 35χρονης συζύγου του λέκτορα του ΑΠΘ.
Σε φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο λέγοντας ότι πιστεύει πώς ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος της κόρης της και της ηλικιωμένης μητέρας της και περιέγραψε τις σχέσεις του ζευγαριού τονίζοντας ότι «είχαν άσχημη σχέση». Μάλιστα ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος και η κόρη της σκόπευαν να χωρίσουν καθώς είχαν έντονους καβγάδες. «Υπήρχαν έντονοι καβγάδες. Ήταν βίαιος λεκτικά μαζί της. Σε έναν καβγά η κόρη μου του είπε θέλω να χωρίσουμε και αυτός απάντησε: Τώρα που έχουμε το παιδί; Θα σε σκοτώσω» κατέθεσε μεταξύ άλλων η γυναίκα περιγράφοντας τις σχέσεις του ζευγαριού.
Οι δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών. Ο θάνατος της 35χρονης είχε κινητοποιήσει τους γονείς της, ειδικά όταν από τις ιστολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό. Στη συνέχεια έγινε εκταφή στη σορό της ηλικιωμένης και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό.
Η γυναίκα στην κατάθεσή της περιέγραψε στο δικαστήριο τα συμπτώματα που είχε η κόρη της πριν οδηγηθεί στο θάνατο. «Το Δεκέμβριο του 2012 είχε τάσεις λιποθυμικές. Ναυτία και ζάλη. Νομίζαμε ότι είναι κάτι τυχαίο. Τον επόμενο μήνα τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα. Μία φορά το μήνα. Είχε τάση για εμετό και ατονία. Κάναμε εξετάσεις για να δούμε από πού προέρχεται. Από το Μάιο άρχισε να πέφτει. Δεν είχε δυνάμεις. Έχανε βάρος και έβγαλε εξανθήματα. Στις 24 Ιουλίου 2013 πήγαμε στα επείγοντα και μπήκε στην εντατική» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της 35χρονης ενώ για τη μητέρα της είπε ότι «είχε πιο γρήγορη εξέλιξη».
Επίσης η μάρτυρας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε συνάψει ερωτική σχέση πριν το θάνατο της κόρης της με μία φοιτήτρια με την οποία στη συνέχεια απέκτησαν και ένα παιδί.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ανακριτικής του απολογίας αρνείται οποιαδήποτε σχέση με δολοφονία. Υποστηρίζει πως και ο ίδιος έχει δηλητηριαστεί από αρσενικό και αποδίδει την ύπαρξή του στις παλιές σωληνώσεις του σπιτιού τους στα Γεωπονικά της Χαλκιδικής. Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ως προς το αν πρέπει να του επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής κράτησης και χρειάστηκε η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε την προφυλάκισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom