Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Βόλος: Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά! - Έκρηξη προπανίου ισοπέδωσε ταβέρνα (φωτο & βίντεο)


Απίστευτες εικόνες στο Βόλο από έκρηξη που πιθανότητα οφείλεται σε έκρηξη προπανίου. Εκτός από την ταβέρνα, σημειώθηκαν ζημιές και σε κοντινά κτίρια.

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε το βράδυ της Τρίτης (17.10.2017) τους κατοίκους στην Πορταριά. Σημειώθηκε στην ταβέρνα «Σκαλάκια» και ήταν μεγάλης ισχύος. Όχι μόνο σχεδόν ισοπέδωσε το μαγαζί, αλλά προκάλεσε ζημιές και σε κτίρια που βρίσκονται κοντά στην πλατεία της Πορταριάς.
Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες και απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Βομβαρδισμένο τοπίο

Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης (17.10.2017).
Στην πλατεία της Πορταριάς η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ευτυχώς, ότι την ώρα της έκρηξης η ταβέρνα ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να μη κινδυνεύσουν άμεσα ανθρώπινες ζωές. 
Από την σφοδρή έκρηξη, που σχεδόν κατέστρεψε το κτίριο που στεγάζεται η ταβέρνα, έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην Πορταριά και η περιοχή είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.
Ζημιές έχουν υποστεί τα γειτονικά κτίρια, έχουν σπάσει τζάμια και στους γύρω χώρους, ακόμη και σε απόσταση 100 μέτρων!
Έχουν εκτοξευθεί τσιμέντα, γλάστρες και ολόκληρες πέργκολες. Η εικόνα θυμίζει περισσότερο κάτι που θα έβλεπε κανείς αν είχε γίνει σεισμός! Κομμάτια από τσιμέντο εκτοξεύτηκαν στα καλντερίμια. Γλάστρες και τζάμια έσπασαν.
Έντρομοι οι κάτοικοι της Πορταριάς βγήκαν από τα σπίτια τους να δουν τι συμβαίνει. 

Σώθηκε από θαύμα ηλικιωμένος

Ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε περάσει από το σημείο λίγα λεπτά πριν γίνει η έκρηξη. Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr, είχε περάσει από την ταβέρνα λίγο πριν… «προσγειωθεί» στο σημείο όπου βρισκόταν ένα μεγάλο μέρος μεταλλικής κατασκευής!
Ο ηλικιωμένος άνδρας, εμφανώς σοκαρισμένος, μετά το συμβάν, προσπαθούσε να ηρεμήσει στην αυλή του σπιτιού του λίγα μέτρα από το σημείο της έκρηξης! «Από θαύμα δεν σκοτώθηκε» δήλωσε η σύζυγός του κα. Εύη. 

Η… ημέρα θα δείξει το μέγεθος της καταστροφής

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου, που μετέβη στην Πορταριά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη την έκρηξη.
«Τσιμεντοκολώνες εκτοξεύθηκαν, ο εσωτερικός χώρος της εν λόγω ταβέρνας καθώς επίσης και ο εξωτερικός υπέστη τόσο μεγάλη ζημιά που είναι ανυπολόγιστη. Τα διπλανά κτίρια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην επιχείρηση υπέστησαν και αυτά ζημιές», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής.
Όπως είπε «σήμερα θα γίνει η καταμέτρηση και θα αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία, η οποία πρέπει να εξετάσει τη στατικότητα του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1700 λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα».
Στην Πορταριά έχουν μεταβεί και ειδικοί τεχνικοί προκειμένου να εξετάσουν ενδελεχώς την περίπτωση και να αντιμετωπισθεί η κατάσταση από μια νέα πιθανή διαρροή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και magnesianews.gr,http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom