Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σαν ανέκδοτο ακούγεται: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας!!!

Προφανώς οι κυρίες και οι κύριοι του ΟΗΕ ζουν σε άλλο πλανήτη,αφού δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι χρόνο με το χρόνο η φτώχεια εξαπλώνεται και στην πάλαι ποτέ προνομιούχο Ευρώπη και οι λαοί οδηγούνται πλέον στην πλήρη εξαθλίωση...
Ζείδωρον

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1993 κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας»!!!

Ο ΟΗΕ και πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καλούν την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη της φτώχειας και μας υπενθυμίζουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ενός από τους «Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας», του φιλόδοξου προγράμματος του ΟΗΕ για την εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2030.

Με βάση έκθεση του ΟΗΕ, ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

Διαβάστε τα πρόσφατα στοιχεία-σοκ της Eurostat:Σε συνθήκες φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες!

Ακολουθεί άρθρο από τη σελίδα της UNICEF
Σχεδόν το ήμισυ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που ζουν σε ακραία φτώχεια, είναι παιδιά.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παγκοσμίως, τεράστια πρόοδος για τη μείωση της φτώχειας. Μέσα από την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, τα ποσοστά της φτώχειας έχουν μειωθεί στο μισό από το 1990. Παρόλα αυτά, τεράστιες ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται, ιδιαίτερα για τους πιο φτωχούς και ευάλωτους:

- 836 εκατομμύρια άτομα εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

- Περίπου 1 στα 5 άτομα στις αναπτυσσόμενες περιοχές, ζουν με λιγότερα από $1.25 δολάρια την ημέρα, η πλειοψηφία τους στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική.

- Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας, συνήθως συναντώνται σε μικρές, ευάλωτες και σε εμπόλεμη κατάσταση χώρες.

- Σε καθημερινή βάση το 2014, 42,000 άτομα, αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των συρράξεων.

Η φτώχεια μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνια ζημιά στα παιδιά και τις κοινωνίες.

Σχεδόν το ήμισυ των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που ζουν σε ακραία φτώχεια, είναι παιδιά. Η φτώχεια στην παιδική ηλικία είναι μια βασική αιτία για τη φτώχεια στην ενήλικη ζωή. Εξαθλιωμένα παιδιά συχνά μεγαλώνουν για να καταλήξουν φτωχοί γονείς που με τη σειρά τους αναγκάζονται να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους σε συνθήκες φτώχειας.

Αν και το κόστος του να μεγαλώνουν μέσα στη φτώχεια βαρύνει περισσότερο τα ίδια τα παιδιά, οι κοινωνίες πληρώνουν ένα εξίσου σημαντικό τίμημα: χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και υγείας και μειωμένη παραγωγικότητα και οικονομική ανάπτυξη.

Με την υιοθέτηση φέτος των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο κόσμος έχει μια μοναδική ευκαιρία να δώσει τέλος στη φτώχεια και να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Η UNICEF θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικούς τους τρεις πρώτους στόχους που υιοθετήθηκαν για την εξάλειψη της φτώχειας:
  • Εξάλειψη, μέχρι το 2030, της φτώχειας για κάθε άνθρωπο, παντού.
  • Μείωση τουλάχιστον στο μισό, μέχρι το 2030, του πληθυσμού των ανδρών, γυναικών και παιδιών κάθε ηλικίας που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
  • Εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο κατάλληλων μέτρων και δημιουργία συστημάτων κοινωνικής προστασίας για όλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται στα κατώτατα όρια, καθώς και επίτευξη ουσιαστικής κάλυψης των φτωχών και των ευάλωτων, μέχρι το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom