Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το «συμβόλαιο θανάτου», ο «Μόντυ» και η ανατροπή στη διπλή δολοφονία στο Περιστέρι

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνώριζαν πως είχαν να κάνουν με πληρωμένους δολοφόνους

του Μιχάλη Τεζάρη

Με δύο σφαίρες στον κρόταφο και για 60 χιλιάδες ευρώ, ένας 29χρονος Αλβανός μαζί με δυο Έλληνες ηλικίας 20 και 32 ετών αντίστοιχα, εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου με θύματα έναν 53χρονο Αλβανό και την 50χρονη σύζυγό του σε διαμέρισμα στο Περιστέρι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι δολοφονίες είχαν συνταράξει την κοινή γνώμη, καθώς στο σπίτι τη στιγμή των εκτελέσεων βρισκόταν η 17χρονη κόρη και ο 28χρονος γιος της οικογένειας.

Ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών ένας 46χρονος Αλβανός, ο οποίος χρωστούσε χιλιάδες ευρώ στο θύμα, για υποθέσεις που σχετίζονται με την εξεύρεση κτημάτων με σκοπό την καλλιέργεια κάνναβης και ένας 53χρονος που αναζητείται από τις αρχές.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί της ασφάλειας, το θύμα ζητούσε να του επιστραφούν τα χρήματα, αλλά εκείνοι δεν το έκαναν.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα και τα... έξι ονόματα

Ο δεύτερος ηθικός αυτουργός, ηλικίας 53 ετών, αλβανικής υπηκοότητας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές. Το όνομά του φέρεται να εμπλέκεται σε ξεκαθάρισμα μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, εμπρησμούς και εκβιάσεις.

Γνωστός και ως «Μόντυ» ο 53χρονος είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών. Φέρεται να είναι εκείνος που «στρατολόγησε» τον 29χρονο για τις εκτελέσεις, με τον οποίον διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Μεταξύ άλλων, ο «Μόντυ» έχει κατηγορηθεί για συγκρότηση και σύσταση εγκληματικής ομάδας και απόπειρες εκβιασμών.

Το αντικλείδι και η έρευνα

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνώριζαν πως είχαν να κάνουν με πληρωμένους δολοφόνους. Η έλλειψη αποτυπωμάτων, γενετικού υλικού αλλά και οι δύο σφαίρες στο κεφάλι συνέτειναν σε αυτό.

Οι δράστες σχεδίασαν, μεθόδευσαν και εκτέλεσαν το σχέδιό τους με στόχο να «βγάλουν από τη μέση» το ανδρόγυνο, καθώς η γυναίκα γνώριζε τους δράστες, αλλά και τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της.

Οι δράστες επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κινητά τηλέφωνα στα οποία έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και προέκυψε πως είχαν επικοινωνήσει τόσο πριν από τις εκτελέσεις όσο και μετά την τέλεση αυτών, για να ενημερώσουν τους εντολείς τους πως «η δουλειά έγινε» και να λάβουν τις 60.000 ευρώ.

Ο ταξιτζής και η μήνυση που δεν έγινε

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 20χρονος οδηγός ταξί, που συνελήφθη στη Σάμο. Όπως υποστήριξε, «εγώ δεν έχω κάποια σχέση με τις εκτελέσεις, πήρα τα δύο άτομα και τα πήγα στο σημείο, μετά κατάλαβα τι είχε γίνει».

Ο 53χρονος, τέσσερις μέρες πριν από τη δολοφονία του, είχε μεταβεί στο τμήμα ασφαλείας στο Αιγάλεω, δίχως όμως να καταθέσει μήνυση. Οι δράστες κατά την παραμονή τους στο σπίτι αναζήτησαν χρήματα δίχως αποτέλεσμα, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν μέσα σε ψωμιέρα, το ποσό των 9.500 ευρώ.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom