Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Οι απειλητικές επιστολές για ... δυνατούς λύτες των απαγωγέων,που ήδη προφυλακίστηκαν

"Νομίζουν ότι παρακολουθώντας Μυλοποταμίτες θα βάλουν κι άλλα γαλόνια..."

Το bloko.gr παρουσιάζει τμήματα από δύο νέες επιστολές της υπόθεσης Λεμπιδάκη. Πρόκειται για επιστολές απειλών ή οδηγιών των απαγωγέων προς την οικογένεια, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία παράδοσης των λύτρων, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα καθοριζόταν το τελικό ποσό, από πλευράς οικογένειας.

Στην πρώτη επιστολή είναι εμφανές πως οι δράστες έχουν αντλιληφθεί πως υπάρχει γύρω τους αστυνομικός κλοιός.

Η πρώτη επιστολή: Γιάννη και Μάνο Λεμπιδάκη, έχετε καταλάβει λάθος τα μηνύματα που λάβατε με τα δύο βίντεο και επιστολές.

Οι σύμβουλοι σας ιδιωτικοί και δημόσιοι νομίζουν ότι παρακολουθώντας τους Μυλοποταμίτες και τους υπολοίπους γνωστούς, θα φτάσουν στην δική τους επιτυχία, κάποιοι για τα γαλόνια τους, και κάποιοι για τα λεφτά που τους πληρώνετε.

Προσπαθήστε να δώσετε την τελευταία εξήγηση για τις ανεργίες σας στον Μιχάλη για να φύγει ήσυχος και ανακουφισμένος ότι προσπαθήσατε αλλά φταίνε οι άκαμπτοι και στυγνοί απαγωγείς του

Λύτρα για ... δύσκολους λύτες

Η δευτερη επιστολή: Θα δημοσιεύεσετε στην εφημερίδα Κρητικές αγγελίες στο φύλο δημοσίευσης που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα 11-9-2017 την εξής αγγελία: Πωλείτε στην βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου μεγάλος επαγγελματικός βιοτεχνικός χώρος 3000τ.μ. κτισμένος σε 10.000 τ.μ. οικοπεδική έκταση. Κατάλληλος για πολλές χρήσεις. Τιμή πώλησης ανάλογη με την μοναδικότητα του. Τηλέφωνα επικοινωνίας 69...69...69.

(Στα τηλέφωνα επικοινωνίας θα βάλετε 3 νέες συνέσεις, νούμερα κινητών τηλεφώνων με την σειρά που σας λέμε. Στο πρώτο νούμερο θα απαντά η σύζυγος Κατερίνα, στο δεύτερο ο αδελφός Μανώλης και στο τρίτο ο πατέρας Γιοάννης. Τα τρία αυτά νούμερα θα είναι μόνο γνωστά στους τρις σας και σε εμάς, αν τα μάουν οι γνωστοί σωτήρες σας, θα μάθετε ότι δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν, και θα το μάθετε με οδυνηρό τρόπο).

Η δημοσίευση αυτή αν καταχωρηθεί όπως ακριβώς σας την υποδείξαμε θα σημαίνει για εμάς ότι θα έπεται νέο μας μήνυμα για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων. Αν δεν δημοσιευτεί η αγγελία θα κλείσετε τον κύκλο επικοινωνίας και θα περιμένετε το τελευταίο μήνυμα για τον επίλογο.

Η τελευταία κίνηση στην σκακιέρα είναι στην δική σας πλευρά.
Περιμένουμε να δούμε την ψυχραιμία σας».
http://www.bloko.gr/

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι απαγωγείς του Μ. Λεμπιδάκη

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, εξερχόμενοι του Δικαστικού Μεγάρου, λίγο πριν τις 4:30 το πρωί της Κυριακής και μετά από μαραθώνιες απολογίες, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί το Σαββάτου.

Είκοσι περίπου ώρες διήρκεσαν οι απολογίες και των επτά συλληφθέντων στην υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τις 9 το πρωί του Σαββάτου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πίσω από τον βασικό καμβά της απαγωγής κρύβονται άτομα τα οποία δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Τουλάχιστον δύο ήταν οι κατηγορούμενοι που απάντησαν στην ανακρίτρια πως δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον εγκέφαλο της απαγωγής γιατί φοβούνται ότι κινδυνεύει η ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Πρώτος απολογήθηκε ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος είπε ότι αναγκάστηκε στη διάρκεια της απαγωγής στο τελευταίο στάδιο να δεχτεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα να «φιλοξενήσει» τη δράση των απαγωγέων και ότι έχει μετανιώσει γι' αυτό.

Ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοσκοπιανού και επίσης του 44χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση, καθώς και του 22χρονου κτηνοτρόφου από τα Χανιά, ο οποίος και εκείνος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάποια εμπλοκή.

Ο κ. Λεχωβίτης συντάχθηκε με την άποψη των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης πως οι φυσικοί αυτουργοί της ενέδρας και της αρπαγής δεν βρίσκονται ανάμεσα στους κρατούμενους που απολογούνται.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ακόμη ότι τουλάχιστον ένας από τους κατηγορουμένους που έχουν ομολογήσει επανέλαβε ότι κινδυνεύει η ζωή του και η οικογένεια του. Γι' αυτό και δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα ασύλληπτων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναζητούνται κι άλλα άτομα

Για την υπόθεση υπενθυμίζουμε πως έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, με τη 16χρονη που επίσης φαίνεται να είχε εμπλακεί με κάποιο τρόπο στην υπόθεση να αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλους οκτώ, οι οποίοι μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, ο οποίος βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

Επίσης συνελήφθησαν ένας 60χρονος μεσίτης από το Ρέθυμνο και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας ακόμη 46χρονος και ένας 42χρονος. Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι Αρχές σε έναν 23χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Οι αρχές αναζητούν και άλλα άτομα για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν οκτώ άτομα, που προκύπτουν από καταθέσεις και παρακολουθήσεις μεταξύ των οποίων είναι ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο «Άκης», οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής,

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους,

Απόπειρα εκβίασης από κοινού,

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,

Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και

Εμπρησμό.
http://www.neakriti.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ: "ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom