Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ναι, είναι αργά, κύριε Σόμπολε


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟ 2012, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Λίγο πριν ο ΕΔΟΕΑΠ πέσει στο βάραθρο που του άνοιξαν (σε κάποιες περιπτώσεις και με λάθη εκ των έσω) ο Πάνος Σόμπολος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, προτείνει απεργία διαρκείας για τον κλάδο τής ενημέρωσης. 

Σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει ότι «εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση». Αναγνωρίζει πάντως –πόσο δίκιο έχει!– ότι οι «οι όποιες κινήσεις σήμερα, είναι κατόπιν εορτής». 

Και αυτό το «σήμερα», κατά τη δική μας άποψη, δεν αφορά τον τελευταίο μήνα ή χρόνο. Πάει αρκετά πιο πίσω, στο 2012, όταν άρχισαν το «άδειασμα» των ασφαλιστικών ταμείων Τύπου με την κατάργηση της υγειονομικής περίθαλψης από το ΤΑΙΣΥΤ και άλλες διευθύνσεις του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Το ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί Τύπου βρέθηκαν τότε, εν μια νυκτί, στον ΕΟΠΥΥ δεν συγκίνησε τις χιλιάδες εκείνων που σήμερα βλέπουν με αγανάκτηση ότι χάνουν το Ταμείο τους. 


Αμέτοχοι τότε στον πόνο συναδέλφων «του διπλανού γραφείου»περιδεείς σήμερα για την καταστροφή που έρχεται. Πριν πέντε χρόνια ένιωθαν ασφαλείς και ας είχε αρχίσει το ροκάνισμα των κλαδιών και του κλάδου από την «περιφέρειά» του, δηλαδή από τον περιοδικό Τύπο

Σήμερα η (όποια) αγωνιστικότητα δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει την καταιγίδα. Η οποία άρχισε το 2012 με μια μπόρα που κάποιοι (πολλοί «κάποιοι») την είδαν σαν αμελητέο ψιλόβροχο που αφορούσε «άλλους» και δεν συμπαραστάθηκαν –αδιάβροχοι συναισθηματικά. Νόμιζαν ότι αυτοί θα είχαν πάντα λιακάδα. 

Είναι αργά για δάκρυα, κυρία ΕΣΗΕΑ 

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, και θα τα ξαναπούμε. Τα γράψαμε πριν από ενάμιση χρόνο εδώ, στο μπλογκ του Harddog, και αλλού. Διαβάστε σε αυτό το λινκ το «Είναι αργά για δάκρυα, κυρία ΕΣΗΕΑ», όπου δημοσιεύαμε και τον προφητικό στίχο του Μπρεχτ:
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα./ Δεν ήμουν τσιγγάνος./ Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα./ Δεν ήμουν κομμουνιστής./ Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα./ Δεν ήμουν Εβραίος./ Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει».

Η ανάρτηση του Πάνου Σόμπολου

Για τους συναδέλφους μου: Περιμέναμε όλοι – σύμφωνα με τα λεχθέντα- ότι αυτή τη βδομάδα θα είχαμε κάποια εξέλιξη στο πρόβλημα του Ταμείου μας του ΕΔΟΕΑΠ. Από πλευράς ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ η απάντηση ήταν ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της απάντησης της <Τρόϊκας>. 

Η εβδομάδα τελειώνει και απάντηση δεν ήλθε ως τώρα. Άποψή μου είναι ότι δύσκολα οι <Τροϊκανοί> θα δώσουν θετική απάντηση για τον Κλάδο μας.

Συνάδελφοί μας, δεν άντεξαν άλλο και κατέβηκαν σε απεργία πείνας (Θόδωρος Βαρίκος, Τζώρτζια Κοντράρου, Αφροδίτη Υψηλάντη κ. ά.) κι έχουν κατασκηνώσει έξω από την ΕΣΗΕΑ. Όλοι εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.


Από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοτικών οργανώσεων δεν φαίνεται κάποια θετική εξέλιξη!


Εδώ που φτάσαμε η μόνη λύση που απομένει είναι η απεργία διαρκείας όλου του Κλάδου.Βέβαια οι όποιες κινήσεις σήμερα, είναι κατόπιν εορτής! Όμως έστω και τώρα! Μη περιμένουμε μοιρολατρικά την ολοκληρωτική ισοπέδωση!


Όσο για τους φίλους μας που δεν γνωρίζουν τα των ΜΜΕ, ενημερώνω ότι τα Δημοσιογραφικά Ταμεία, δεν επιβάρυναν ποτέ τον Κρατικό κορβανά, ούτε με ένα ευρώ! 


Το αγγελιόσημο που μας κατάργησε η κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο, δεν μας το χάρισε κανένας. Πήραν από τον Κλάδο το Λαχείο Συντακτών και αργότερα έδωσαν το αγγελιόσημο.

http://harddog-sport.blogspot.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η δημοσιογράφος - απεργός πείνας Αφροδίτη Υψηλάντη (φωτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom