Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Στα "μανταλάκια" 6.225 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου - Χρωστάνε 19,7 δισ. ευρώ - Δείτε τη λίστα

Το θέμα είναι να μπει κανένα φράγκο στα ταμεία κι όχι η διαπόμπευση κάποιων για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους

Τη λίστα με τους 6.225 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ έκαστος, έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η σχετική λίστα αναρτήθηκε TAXIS και είναι επικαιροποιημένη με βάση τα στοιχεία έως και τις 9 Αυγούστου 2017.

Όπως αναφέρεται, δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές αποβιωσάντων και πτωχών.

Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνεται μετά την δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής.

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ- τον φετινό Ιούλιο είχαμε έκρηξη απλήρωτων φόρων, με τις οφειλές που δεν πληρώθηκαν να φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ. Πλέον, τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών και επιχειρήσεων ξεπερνούν τα 97 δισ. ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom