Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

H πετρελαιοκηλίδα έφτασε στην Πειραϊκή - Εικόνες σοκ από την κατάμαυρη θάλασσα

Οι κάτοικοι του Πειραιά καταγγέλλουν πως τα πάντα μυρίζουν πετρέλαιο

Εικόνες απόλυτης οικολογικής καταστροφής. Η πετρελαιοκηλίδα που «έβαψε» τα πάντα μαύρα στη Σαλαμίνα, έφτασε ως την Πειραϊκή.
Οι χειρότεροι φόβοι από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου
«Αγία Ζώνη ΙΙ», την περασμένη Κυριακή, ανοιχτά της Αταλάντης, επιβεβαιώθηκαν.
Από την αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων, τα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν αρχικά στα Σελήνια και την Κυνοσούρα Σαλαμίνας, έφτασαν ως την Πειραϊκή.

«Μαύρη» Πειραϊκή

Οι εικόνες που δημοσιεύει το Piraeuspress.gr είναι χαρακτηριστικές της οικολογικής καταστροφής.
Τα νερά στην Πειραϊκή κατάμαυρα από την πετρελαιοκηλίδα.
Κάτοικοι του Πειραιά που μένουν στην περιοχή καταγγέλλουν ότι η ατμόσφαιρα είναι ήδη αποπνικτική και τα πάντα μυρίζουν πετρέλαιο!

Δείτε τις φωτογραφίες


Ήδη, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (13.09.2017), τεχνικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την απορρύπανση των υδάτων.
Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, όταν όλα έδειχναν ότι η πετρελαιοκηλίδα κατευθυνόταν στον Πειραιά, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης είχε επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη.
Ο δήμαρχος Πειραιά ζήτησε από τον Γιώργο Γαβρίλη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σταμάτη Ράπτη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες

Σοκάρουν οι εικόνες από τη Σαλαμίνα

Ανάλογη είναι και η εικόνα στις ακτές της Σαλαμίνας.
Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, όμως οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μόνο σοκ και θλίψη προκαλούν. 
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, με ένα άτυχο πτηνό να προσπαθεί να σωθεί. Είναι καλυμμένο με πετρέλαιο και προσπαθεί να σωθεί. Πετρελαιοκηλίδα
Οι εικόνες από drone είναι επίσης ενδεικτικές της καταστροφής. 
Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του λιμενικού που επιχειρούν επί τόπου.
Στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom