Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ένταση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής κατά την διάρκεια της πορείας για τον Παύλο Φύσσα (φωτο & βίντεο)


- Ένταση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της λεωφόρου Μεσογείων - Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
- Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και πέτρες με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών - Νέα ένταση λίγο αργότερα έξω από τη ΓΑΔΑ - Τρεις προσαγωγές - Δείτε εικόνες και βίντεο

Ένταση επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου (16.09.2017) πίσω από τον φραγμό της ΕΛΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου περίπου 2.500 άτομα πραγματοποιούσαν πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 
Αστυνομικοί είχαν κλείσει το δρόμο με κλούβες για τους διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής. 
Ξαφνικά και για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.
Λίγη ώρα αργότερα, οι αντιεξουσιαστές διαλύθηκαν και η πορεία συνέχισε προς την λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ωστόσο, σημειώθηκε νέα ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ! Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και οι αστυνομικοί έκαναν και πάλι χρήση χημικών.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές. Σταδιακά ανοίγουν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας. 
Η μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή της συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του, ξεκίνησε μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έκανε μια στάση στην αμερικανική πρεσβεία και με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «κλείστε τα γραφεία των νεοναζί σε κάθε γειτονιά», έφτασε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρχε φραγμός από διμοιρία των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα ενώ στην πορεία συμμετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), ενώ μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. 
«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί.
Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί»ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και ο τρόμος». 
Οι συγκεντρωμένοι, λίγο μετά τις 19:00, ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα, την αμερικανική πρεσβεία για να καταλήξουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Μεσογείων. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/ellada/paylos-fyssas-entasi-ekso-apo-ta-grafeia-tis-xrysis-aygis/2220920/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom