Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως συνέβη: Αστυνομικοί λήστεψαν αλλοδαπό στην Αττική οδό!

Ο ένας Αστυνομικός ήταν ελεύθερος γιατί παρήλθε το 18μηνο της κράτησής του από άλλη εγκληματική ενέργεια χωρίς να έχει δικαστεί

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε την 5 Φεβρουαρίου 2017 σε βάρος 47χρονου υπηκόου Συρίας.

Ειδικότερα ο παθών, ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί από τη Γερμανία στη χώρα μας, οδηγώντας αυτοκίνητο στην Αττική Οδό, στο ρεύμα με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκε από άτομα που φορούσαν στολές οι οποίες προσομοίαζαν σε αστυνομικές.

Οι δράστες με την απειλή όπλων, δέσμευσαν και μετέφεραν τον υπήκοο Συρίας σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από το αυτοκίνητό του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης στη Ρωσία και δύο Ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, που υπηρετούν ο ένας στο τμήμα ασφαλείας Μενιδίου και ο άλλος στη φρουρά της ΓΑΔΑ.Μάλιστα ο δεύτερος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε προφυλακιστεί για ληστεία στην Β/Α Αττική και μόλις παρήλθε το χρονικό όριο της προφυλάκισής του και η διαθεσιμότητα σε βάρος του αποφυλακίστηκε αυτοδικαίως μέχρι να δικαστεί και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία επέστρεψε στα καθήκοντά του ως αστυνομικός και μάλιστα αυτή την φορά στην Φρουρά του μεγάρου της ΓΑΔΑ!!!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 47χρονος Σύρος, αμέσως μετά την άφιξή του από τη Γερμανία στην Ελλάδα, οδηγώντας αυτοκίνητο στην Αττική Οδό και ειδικότερα στο ρεύμα με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο προς Αθήνα, ακινητοποιήθηκε από άτομα που φορούσαν στολές, οι οποίες έμοιαζαν με αστυνομικές.

Οι δράστες, με την απειλή όπλων, μετέφεραν τον Σύρο σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως αφαίρεσαν από το αυτοκίνητό του το ποσό των 280.000 ευρώ και των 30.000 δολαρίων.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία ο Σύρος μετέφερε νόμιμα, καθώς ήταν δηλωμένα, για συμπατριώτες του στην Ελλάδα. Οι κατηγορούμενοι είχαν πληροφορηθεί την ύπαρξη χρημάτων και για αυτό τον λόγο έστησαν καρτέρι στον 47χρονο.

Από την έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση, εκτός από τους δύο αστυνομικούς και ένας 32χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή στη Ρωσία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης και παράλληλα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες αστυνομικοί δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι και δεν ανέφεραν στους συναδέλφους τους τίποτα κατά την ανάκριση που να αφορούσε την υπόθεση, όπως από πού γνώριζαν για τον Σύρο, πώς γνώριζαν για τα χρήματα, από πού προέρχονται αυτά κλπ. όπως επίσης το γεγονός ότι ο συνεργός τους είναι έγκλειστος σε φυλακές της Ρωσίας, επίσης δεν βοηθάει να μάθουν περισσότερα για την υπόθεση, η οποία ακριβώς επειδή έχει πολλά ερωτηματικά είναι βέβαια ότι θα διερευνηθεί περισσότερο για όλες τις πτυχές που αφήνει πίσω της αναπάντητα ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom