Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Παριανός Βασίλειος Πέππας


Επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο -μετά από περίπου τρεις μήνες από την συνταξιοδότηση της κ. Βασιλικής Θάνου- ο νέος πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτης, Βασίλειος Πέππας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μάρπησσα Πάρου, στην οποία διατηρεί και οικεία.

Η πρώτη δήλωση του κ. Πέππα, ήταν:
«Διαχρονικό επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών και της πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με αυτές τις λίγες λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θέμα αυτό.

Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το έργο τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Τέλος, ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι 65 ετών, άγαμος, κατάγεται από την Πάρο και διορίστηκε στο δικαστικό Σώμα τον Αύγουστο του 1979.

Θεωρείται έμπειρος και καλός δικαστικός, με πολύ καλή γνώση της νομικής επιστήμης και διατηρεί καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκτιμούν θετικά την επιλογή του για τη συγκεκριμένη θέση.

ΠΗΓΗ: Αίθουσα Σύνταξης «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»
http://fileleutheros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom