Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ: Καθιστική διαμαρτυρία από τους μεταλλωρύχους - Έκλεισε η Μεσογείων (φωτο & βίντεο)


Σε καθιστική διαμαρτυρία προχωρούν αυτή την ώρα οι μεταλλωρύχοι που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Κλειστή πλέον η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου από νωρίς το πρωί μεταλλωρύχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του enikos.gr, κλούβες της αστυνομίας βρίσκονται παρατεταγμένες έξω από το υπουργείο.
Κρίσιμη η ημέρα σήμερα για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία για ακόμη μια φορά κατέβηκαν στην Αθήνα και έχουν “ζώσει” το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Η λεωφόρος Μεσογείων έκλεισε από νωρίς το πρωί λόγω της συγκέντρωσης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε και στα δυο ρεύματα από το ύψος της Κατεχάκη ως το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δημιουργήθηκε όμως κυκλοφοριακή συμφόρηση και αποφασίστηκε να ανοίξουν και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων μέχρι να φτάσουν και τα 30 πούλμαν, με τα οποία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι μεταλλωρύχοι.

Ηδη όμως αυτή την ώρα έκλεισαν ξανά και τα δύο ρεύματα και στους γύρω δρόμους γίνεται κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός έχουν “κατέβει” στην Αθήνα καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η Eldorado Gold ώστε να λάβει πλήρη αδειοδότηση προειδοποιώντας με αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες