Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εφη Αχτσιόγλου παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις συντάξεις χηρείας

Υποσχέθηκε να το λύσει σε... μερικά τέρμινα

Νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διευθετεί το ζήτημα του ύψους των συντάξεων χηρείας, στις περιπτώσεις που αυτές είναι πολύ χαμηλές, ανακοίνωσε χτες η υπουργός Εργασίας, Έφη
Αχτσιόγου από το βήμα της Βουλής.Οσο για το όριο ηλικίας,αυτό δεν επείγει αφού μέχρι τον Μάιο του 2019 θα δίνονται κανονικά!!!

Μιλώντας κατά τη συζήτηση επερώτησης για τη κοινωνική ασφάλιση, η υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα των συντάξεων χηρείας, ωστόσο διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι προϊόν όπως είπε διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Δεσμευόμαστε πως θα υπάρχει σύντομα νομοθετική ρύθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως σε ότι αφορά στις προϋποθέσεις για τη λήψη της σύνταξης, δεν θα υπάρχει πρόβλημα ως και το Μάιο του 19, καθώς ο νόμος προβλέπει τη τριετή παροχή της (θα επανακαθοριστούν οι όροι στο μέλλον.... κάποτε!).

Η παραδοχή αυτή της Υπουργού Εργασίας έγινε μετά την ομιλία της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία παρουσίασε αποδεικτικά καταβολής συντάξεων χηρείας όπου τα ποσά δεν ξεπερνούν τα 345 ευρώ. Η κ.Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε αυτά τα ποσά ως ακραία αδικία που προκάλεσε ο νομός Κατρούγκαλου και κάλεσε την κ. Αχτσιόγλου να την διορθώσει.

Από κει και πέρα η υπουργός υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησης, λέγοντας πως παρέλαβε έλλειμα 1 δις 180 εκατ. ευρώ μετά από 11 συνεχείς μειώσεις συντάξεων. «Πληρώνουμε ληξιπρόθεσμα, κλείνουμε πληγές του παρελθόντος και λέμε ότι το σύστημα μπορεί να κερδίσει τη χαμένη του αξιοπιστία», δήλωσε.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συνταξιοδοτήσεις είπε πως και πάλι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση υπήρχαν 360.000 σχετικές αιτήσεις, υπογραμμίζοντας πως έχουν πληρωθεί περί τα 50.000 εφάπαξ ενώ έχουν βρεθεί οι πόροι για να δοθούν και όλα τα εκκρεμή.

«Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη καταβολή των συντάξεων και καθυστέρηση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το ορθό είναι να παίρνει ο συνταξιούχος άμεσα τη σύνταξή του. Δουλεύουμε εντατικά γι’ αυτό. Έχουμε φτιάξει ομάδα εργασίας στον ΕΦΚΑ, έχουμε συστήσει ειδικά κλιμάκια για εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων και νομίζω πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε οριστική λύση στα ληξιπρόθεσμα», είπε.

Διαβάστε σχετικά με τις  συντάξεις χηρείας προχθεσινό μας άρθρο:Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom