Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Επί ξύλου κρεμάμενος ο Παναθηναϊκός: Αποχώρησε ο Γ. Αλαφούζος,ξεσπάθωσε ο Δ. Γιαννακόπουλος!

Αγωνία για την επόμενη μέρα στο τριφύλλι

- Αναστάτωση επικρατεί στον Παναθηναϊκό, μετά την επίσημη αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από την "πράσινη" ΠΑΕ - Το κάλεσμα του στους ιστορικούς πρωταγωνιστές
της Παναθηναϊκής οικογένειας για τη διάσωση του συλλόγου
- Ποια είναι η επόμενη μέρα του "τριφυλλιού" - Η αντίδραση του Γιαννακόπουλου και η πρώτη κίνηση των οργανωμένων οπαδών

Ο Παναθηναϊκός βιώνει μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του, μετά και την επίσημη αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου. Η «πράσινη» ΠΑΕ εκπέμπει SOS! Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» κοινοποίησε την απόφαση του στον κόσμο του Παναθηναϊκού, με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ήδη ξεκινήσει.
Το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού είναι εξαιρετικά αβέβαιο, μιας και κανείς δεν επιθυμεί να αναλάβει μέχρι στιγμής το τιμόνι της ομάδας, αφού τα χρέη είναι πολλά. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ο μόνος που ενδιαφέρθηκε πραγματικά  για την ομάδα, ωστόσο η κίνηση του να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ δεν είχε θετική κατάληξη.
Ο Γιάννης Αλαφούζος, πάντως, δεν έχει πρόθεση να αποχωρήσει τώρα, μιας και δηλώνει διατεθειμένος να κάνει ό,τι πρέπει, ώστε η ομάδα να συνεχίσει δίχως προβλήματα τη φετινή προσπάθεια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με την επίσημη τοποθέτηση του, ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» κάλεσε τους «ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου».

Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου

«Πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσα πως η ομάδα μας, ο ΠΑΟ, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Πήρα την απόφαση να αναλάβω μία πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».
Χιλιάδες οπαδοί συνεισέφεραν τον οβολό και την στήριξή τους. Ζήτησα από ιστορικούς παράγοντες και οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές να συνεισφέρουν και εκείνοι τα σημαντικά ποσά που χρειαζόταν η ομάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία. Δεν το έκαναν. Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μία οριακή στιγμή για την χώρα και εμένα προσωπικά.
Είχα την ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν την χώρα μας να έχει ένα κανονικό, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Όποιος καλοπροαίρετος πάει να συγκρουσθεί μαζί τους αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι χτυπάει το χέρι του σε έναν αδιαπέραστο τοίχο.
Σήμερα ο Σύλλογος μας βρίσκεται και πάλι σε ένα οριακό σημείο. Για μένα προσωπικά είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως.

Το κάλεσμα

Καλώ τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου. Θα σταθώ δίπλα τους σαν απλός στρατιώτης, τιμώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που θα αναλάβω στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα να πράξουν και εκείνοι το καθήκον τους.
Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδος καλώντας σε συστράτευση όλους τους Παναθηναϊκούς που μπορούν να συνεισφέρουν.
Στους οπαδούς και φίλους του ΠΑΟ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στάθηκαν δίπλα μας στο εγχείρημα και κατάλαβαν ότι το μόνο που ήθελα ήταν να σωθεί πρώτα και μετά να πάει καλά η ομάδα. Τους ζητώ συγγνώμη γιατί τους απογοήτευσα και γιατί δεν μπορώ να επωμισθώ άλλο την ευθύνη. Έκανα ό,τι μπορούσα. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Όσοι αγαπούν την ομάδα και όσοι αντέχουν να την βοηθήσουν ήλθε η ώρα να το κάνουν.
Ιωάννης Αλαφούζος».

Το «χτύπημα» του Γιαννακόπουλου

Λίγη ώρα μετά την επίσημη αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου, υπήρξε και η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ  ζήτησε να μάθει ποιοι χρέωσαν τόσα εκατομμύρια την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννακόπουλος έγραψε «Ήρθε η ώρα να μάθουμε από τον ήρωα Γιάννη Αλαφούζο ποιος έριξε τον παο στα βράχια οικονομικά…ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ !!! Ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιος μέσω χρηματοδότησης σε στρατούς κατέστρεφε όποια καλή προσπάθεια δεν είχε το όνομα του πάνω…ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ???υ.γ. οι ημερομηνίες στην φώτο δεν έχουν καμία σχέση». 

Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο λογαριασμός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο instagram πήρε… φωτιά! «Γιαννακόπουλε ξέρεις, ο Αλαφούζος παραιτήθηκε», ήταν ένα από τα σχόλια των φίλων του «τριφυλλιού».
Αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπευσαν στο προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο instagram και τον κάλεσαν να αναλάβει την «πράσινη» ΠΑΕ. «Πρόεδρε βγες μπροστά», «Γιαννακόπουλε ξέρεις», «Ξέρουμε πόσο Παναθηναϊκός, κάνει ότι μπορείς για να σώσεις τον Παναθηναϊκό μας», ήταν μερικά από τα μηνύματα των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θεωρούν ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι η μοναδική λύση, ώστε η ομάδα να βγει από την παρακμή και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.

Η κίνηση των οργανωμένων οπαδών

Οι εξελίξεις στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τρέχουν, ωστόσο υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι. Οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, γι’ αυτό και πήραν την απόφαση να πάνε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κορωπί και να εκφράσουν τη στήριξη τους στον Έλληνα τεχνικό και τους παίκτες, έπειτα από τις διοικητικές εξελίξεις, που φέρνει η αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου.
Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Αγρίνιο, όπου αύριο Σάββατο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό για την 5η αγωνιστική της Superleague, οι οργανωμένοι του «τριφυλλιού» θα δώσουν τις απαραίτητες ψυχολογικές «ντόπες» στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες του.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom