Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Επίθεση στη Βαρκελώνη LIVE: Ζωσμένοι με εκρηκτικά, ήθελαν νέο μακελειό στην Καμπρίλς (βίντεο ντοκουμέντο)


- Τρομοκρατημένη η Ευρώπη από τη νέα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη
- Στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς, η αστυνομία σκότωσε πέντε τζιχαντιστές
- Φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά!
- Επιτέθηκαν με αυτοκίνητο σε πεζούς

- Έξι πολίτες τραυματίστηκαν
- 13 οι νεκροί από την επίθεση με λευκό βαν κατά πολιτών στην πλατεία Λα Ράμπλα
- Φόβοι πως οι τραυματίες θα ξεπεράσουν τους 100


Τρόμος, φόβος, πανικός έχουν φωλιάσει εδώ και καιρό στην «καρδιά» της Ευρώπης. Παρίσι, Νίκαια, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λονδίνο, Μάντσεστερ και τώρα Βαρκελώνη. Η Ισπανία βιώνει ξανά μια τρομοκρατική επίθεση με θύματα αθώους. Το 2005 (καλοκαίρι και τότε) ήταν η Αλ Κάιντα. Τώρα, είναι το Ισλαμικό Κράτος.

Ο τρόπος ίδιος όπως και τις προηγούμενες φορές, τις πιο πρόσφατες: ένα αυτοκίνητο πέφτει με ταχύτητα πάνω στον κόσμο. Οι τρομοκράτες επέλεξαν μια από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες της Βαρκελώνης, τη La Rampla για να βυθίσουν το καμάρι της Καταλωνίας στο αίμα. Ετοίμαζαν και δεύτερο χτύπημα, έπεσαν με αυτοκίνητο μάρκας Audi πάνω σε πεζούς και τραυμάτισαν έξι ανθρώπους, αλλά μετά από επιχείρηση τα ξημερώματα, η αστυνομία σκότωσε πέντε τρομοκράτες.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο live blog του newsit.gr

  Νέο videox ντοκουμέντο από την Καμπρίλς
Είναι η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών, κατά την οποία έπεσαν νεκροί οι καμικάζι. Το video ανέβηκε από χρήστη του twitter
  Βίντεο ντοκουμέντο
Η εφημερίδα El Pais δημοσιεύει video ντοκουμέντο λίγα λεπτά αφού οι τρομοκράτες που ήθελαν να κάνουν νέα τρομοκρατική επίθεση στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας! 
Πολίτες καταγράφουν τα όσα έχουν συμβεί αφού οι τρομοκράτες, που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας! 
Δείτε το video της El Pais 
  Έπεσαν με αυτοκίνητο πάνω σε κόσμο και στην Καμπρίλ!
Εξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν τη νύχτα όταν αυτοκίνητο όρμησε κατά του πλήθους στον παραλιακό δρόμο θερέτρου της Καταλονίας Καμπρίλς. Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.
Η δεύτερη επίθεση, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη, έγινε περίπου στις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.
«Οι ύποπτοι  τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και χτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν,  δράστης της επίθεσης στη Βαρκελόνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς. Η αστυνομία το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Τα βίντεο της φρίκης: Έκανε ζιγκ – ζαγκ και σκότωνε τον κόσμο
Το λευκό βαν που εμφανίστηκε στον δρόμο δεν κίνησε την παραμικρή υποψία. Χιλιάδες ανυποψίαστοι τουρίστες και Καταλανοί έκαναν τη βόλτα τους στη Λα Ράμπλα.
Το σημείο πολυσύχναστο, είναι ένα σημείο “πολυεθνικό”. Τα εκατοντάδες καταστήματα φαγητού στους γύρω δρόμους προσφέρουν γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο και για τον λόγο αυτό είναι χιλιάδες οι τουρίστες που βρίσκονται εκεί καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  Δεν οδηγούσαν το βαν οι συλληφθέντες
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά από την επίθεση έχουν σχέση με το αιματηρό συμβάν αλλά κανένας από τους δύο δεν ήταν ο οδηγός, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας άλλος άνδρας που παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση του επεισοδίου αυτού με την επίθεση στη Λα Ράμπλας.
Ο οδηγός του βαν που παρέσυρε και σκότωσε αθώους εγκατέλειψε το όχημα πεζή και δεν φαίνεται να ήταν οπλισμένος, ανακοίνωσε η αστυνομία. 
Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες είναι Μαροκινός και ο δεύτερος από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ξεχωριστά σε δύο κωμοπόλεις στην περιοχή της Καταλωνίας, το Ριπόλ και το Αλκανάρ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Συγκλονίζουν οι Έλληνες αυτόπτες μάρτυρες
Σοκαρισμένοι από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη είναι οι Έλληνες, οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο, όπου το απόγευμα της Πέμπτης (17.08.2017) ένα λευκό βαν σκόρπισε τον θάνατο. 
«Μόλις είχαμε φύγει από το ξενοδοχείο. Υπήρξε μεγάλη κινητικότητα, ελικόπτερα, αστυνομία, ασθενοφόρα. Είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί και συνέχεια ακούμε σειρήνες», ανέφερε η κυρία Ιωάννα.
Τις στιγμές τρόμου που βίωσε στη Βαρκελώνη περιέγραψε στο Newsit.gr ο Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν μαζί με την παρέα του για διακοπές.
  Τι έγινε
Για άλλη μια φορά, το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε στην καρδιά της Ευρώπης. Στόχος των τζιχαντιστών αυτή τη φορά ήταν η Ισπανία και η Βαρκελώνη. Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω σε κόσμο που βρισκόταν το απόγευμα της Πέμπτης στην πασίγνωστη πλατεία Λα Ράμπλας στην καταλανική πρωτεύουσα. Σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 100! Ξεπερνούν τις 18 οι εθνικότητες των θυμάτων. Ανάμεσα στους τραυματίες και μια οικογένεια Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom