Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος για την Κατερίνα Σαββαΐδου


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση λόγω νομικών σφαλμάτων που εντόπισε στο απαλλακτικό βούλευμα για την Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς δεν είχε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Επανεξετάζεται από τον Άρειο Πάγο η δικογραφία που αφορά την πρώην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου και το "πάγωμα" προστίμου σε εταιρεία καπνού.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προχώρησε σε αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που εκδόθηκε για την κυρία Σαββαίδου από το Συμβούλιο Εφετών.

Το βούλευμα αφορούσε την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί.

Την τελική απόφαση για το εάν θα αναιρεθεί ή όχι το απαλλακτικό βούλευμα θα λάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με απόφαση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Δημητρίου εντόπισε νομικό σφάλμα στο απαλλακτικό βούλευμα και για αυτό έκρινε ότι πρέπει να αναιρεθεί.

Η κατηγορία αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) είχε απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom