Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα: Σκληρή “μάχη” με τις φλόγες – Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης


Για τρίτη ημέρα, μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα, που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017).

Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), το νησί τέθηκε σε
κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μέχρι στιγμής από τη φωτιά στα Κύθηρα, έχουν καεί 15.000 στρέμματα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Αυτήν την ώρα, τα δύο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς στα Κύθηρα είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα ενισχύονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, ενώ αναμένονται σε λίγο και άλλες δυνάμεις στο νησί.

“Οι κάτοικοι των οικισμών που είχαν εκκενωθεί επέστρεψαν στα σπίτια τους”, είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Επιπλέον, ογνωστοποίησε ότι σήμερα μεταβαίνει στην περιοχή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ο κ Χαρχαλάκης δήλωσε ότι εκτός από την Πυροσβεστική υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν και τα συνεργεία της ΔΕΗ, ώστε να μη μείνει πολλές ώρες χωρίς ρεύμα το νησί, παρόλο που είχαν καεί οι κολώνες μέσης τάσης.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom