Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Φωτο & βίντεο από το παραδοσιακό γλέντι το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο!

Βραδιά Δεκαπενταύγουστου 2017. Όπως κάθε χρόνο, όταν οι πρωινές ευλαβείς θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή σιγήσουν, ολόκληρη η Παροικία «ενδύεται»
τα γιορτινά της, παριανοί και επισκέπτες της Πάρου κατακλύζουν την παραλιακή οδό της, για να αποδυθούν σε ένα μεγάλο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με χορούς, τραγούδια και εντυπωσιακά εθιμικά δρώμενα.

Όπως, για να θαυμάσουν το πανέμορφο, μαγευτικό μέσα στη σκοτεινιά της νύχτας θέαμα με τα βαρκάκια, που ξανοίγονται φωτισμένα στη θάλασσα και ανάβουν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που κάνουν τον καλοκαιριάτικο ουρανό να αστραποβολεί διαγράφοντας ψηλά μοναδικούς πύρινους σχηματισμούς που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.

Κι εφέτος λοιπόν, έτσι η Παροικία, στολισμένη και απαστράπτουσα γιόρτασε τη χαρά του Δεκαπενταύγουστου με πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμπρές, με μουσικές και χορούς της παράδοσής της, με πανηγυρική διάθεση όπως πάντα.

Αυτό που όμως τη φετινή χρονιά διέφερε, ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις και κυρίως το σχεδόν πρωτόγνωρο, για όσους θυμούνται καλά, μεγάλο πλήθος που συνέρρευσε για να τις παρακολουθήσει.


Η φετινή βραδιά του Δεκαπενταύγουστου στην Παροικία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τεράστια πλήθη ανθρώπων. Από το λιμάνι μέχρι περίπου το ύψος του Αγ. Κωνσταντίνου, δημιουργήθηκε πρωτοφανές αδιαχώρητο καθώς η κυκλοφορία και η κίνηση του κόσμου στην παραλία ήταν σχεδόν αδύνατη. Είναι γνωστό ότι κάπου στο μέσον του Αυγούστου, και ειδικά το Δεκαπενταύγουστο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην Πάρο.

Είναι ωστόσο, συγκλονιστικό να ζει κανείς την ημέρα, ή μάλλον τη βραδιά, που όλος ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες κατακλύζουν με πρωτοφανή μαζικότητα την πρωτεύουσα της Πάρου για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής.

Είναι σπάνιες οι φορές στο παρελθόν που η Πάρος είχε ζήσει κάτι ανάλογο. Και το Δεκαπενταύγουστο του 2017 ήταν σίγουρα μια μοναδική εμπειρία για το νησί καθώς το τίμησε πάρα πολύς κόσμος για να ζήσει όχι μόνο τις διακοπές του αλλά και τις παραδοσιακές, λαμπρές στιγμές πολιτισμού που το νησί προσφέρει σε όσους το αγαπούν και το επισκέπτονται!
  • Κάντε click για μεγέθυνση 20170815_215531.jpg
  • Κάντε click για μεγέθυνση 20170815_215536.jpg
  • Κάντε click για μεγέθυνση 20170815_215556.jpg
  • Κάντε click για μεγέθυνση 20170815_215848.jpg
  • Κάντε click για μεγέθυνση 20170815_215941.jpg
https://parianostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom