Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Κύθηρα - Μεγάλη φωτιά καιν στην Πάργα,πλησιάζει προς τις πηγές του Αχέροντα (φωτο & βίντεο)


Aυτή την ώρα στο νησί επιχειρούν 116 πυροσβέστες 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 καναντέρ κι 1 Super Puma

Μικρή αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Κύθηρα, στο νότιο τμήμα του νησιού. 
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα στο νησί επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 καναντέρ κι 1 Super Puma. 
Σχεδόν το 1/3 του νησιού έγινε στάχτη από τη μανία της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε την Παρασκευή στα Κύθηρα.

Τρεις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες πέρασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα Κύθηρα καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08), ενισχυμένη από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, κατέκαψε με ιδιαίτερη μανία μεγάλη έκταση του νησιού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, όπως αυτή του αντιπεριφερειάρχη νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου στον ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για 20.000 στρέμματα καμένης γης.

Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής μιλούν για έκταση πάνω από 15.000 στρεμμάτων, αλλά πλήρης καταγραφή των ζημιών θα γίνει μετά την κατάσβεση.

Χθες, Δευτέρα τα νέα ήταν ευχάριστα, καθώς η φωτιά  δεν είχε ενεργό μέτωπο. Ισχυρές δυνάμεις παρέμειναν στο νησί υπό το φόβο νέων αναζωπυρώσεων. Σήμερα, Τρίτη, δυστυχώς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν νέα μάχη με τις φλόγες. http://www.protothema.gr/

Μεγάλη φωτιά στην Πάργα - Πλησιάζει προς τις πηγές του Αχέροντα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 6 πυροσβεστικά οχήματα - 20 πυροσβέστες - 12 άτομα πεζοπόρο, 1 καναντερ και 2 αεροσκάφη πετζετέλ.

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Τσεκούρι του Δήμου Πάργας.

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις σε βουνό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα κινείται προς τις πηγές του Αχέροντα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν 6 πυροσβεστικά οχήματα - 20 πυροσβέστες - 12 άτομα πεζοπόρο, 1 καναντερ και 2 αεροσκάφη πετζετέλ.  Πηγή: Pamepreveza.gr - Mypreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: