Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ο εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο! - Στέλιος Παππάς: Ήρθα αμισθί στη Θεσσαλονίκη για εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και πολιτικούς

«Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω όλη την περιουσία μου και τη σύνταξη που παίρνω, ώστε μετά να τη συγκρίνουμε με το τι θα έχω όταν θα φύγω»!

«Εγώ τελείωσα την καριέρα μου, ήρθα (στη Θεσσαλονίκη) για εκκαθάριση (του ΟΑΣΘ) με όρους πλήρους διαφάνειας. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω όλη την περιουσία μου και τη σύνταξη που παίρνω, ώστε μετά να τη συγκρίνουμε με το τι θα έχω όταν θα φύγω. Είμαι στη θέση αυτή αμισθί».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Στέλιος Παππάς,μπαμπάς του Νικολάκη (οικογενειακή υπόθεση η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!! Θυμηθείτε Τασία-Θοδωρής και το ζεύγος Παπαδημητρίου) κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του από τη Διοίκηση του Χρήστου Στεφανίδη, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι δεν θα αυξηθεί το κόμιστρο για τα αστικά λεωφορεία, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα του Οργανισμού, ενώ συμπλήρωσε: «Δώσαμε αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν μπορώ να καταλάβω -ούτε να δεχτώ- πώς είναι δυνατόν να είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες (οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ)».

Κατά την παραλαβή των καθηκόντων του, ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στον προκάτοχό του, Χρήστο Στεφανίδη, επισήμανε: «Θα περίμενα να βρω ένα πλάνο με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και ζητήματα που πρέπει να τρέξουν άμεσα».

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφανίδης τον διαβεβαίωσε ότι όλοι οι φάκελοι είναι στο γραφείο του και όλοι οι διευθυντές στη διάθεσή του και πρόσθεσε: «Η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν εκλέγεται από τους μετόχους, αλλά ορίζεται από τον νόμο 4482 του 2017, που τον θεωρούμε αντισυνταγματικό και για τη μη εφαρμογή και ακύρωση του οποίου έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης ανέλαβε τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει ξανά εποχή που οι εργαζόμενοι θα είναι απλήρωτοι, πρόσθεσε ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι διασφαλισμένες και τόνισε ότι χρειάζεται εξορθολογισμός των μισθών, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αποδοχές πολλών ταχυτήτων.

«Παύει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα του παλαιοκομματισμού και του παρακράτους» είπε, ενώ χαρακτήρισε ως παράνομη την επέκταση της σύμβασης για τον ΟΑΣΘ που υπεγράφη επί Χατζηδάκη.

«Θέλουμε να δομήσουμε αστικές συγκοινωνίες για τους Θεσσαλονικείς, τους ανέργους και τα ΑμεΑ. Οι άνεργοι θέλω να μετακινούνται δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας τους. Στόχος μας είναι να εκκαθαριστεί ο ΟΑΣΘ και να λειτουργήσει το αργότερο μέχρι 3/12/2019» προσέθεσε.

Μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Παππάς κάλεσε τους διευθυντές του ΟΑΣΘ και τους εκπροσώπους του συνδικάτου εργαζομένων σε συνάντηση.

Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και πολιτικούς

Σε νέο πεδίο πολιτικής έντασης εξελίσσεται η απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) τον Στέλιο Παππά.

Για διορισμό με κλήρωση έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ενώ καυστικό ήταν και το σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε «εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη... κλήρωση». «Άλλο bus και άλλο μπαμπάς» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής επελέγη καθώς επιλογή της κυβέρνησης είναι η εκκαθάριση στον συγκεκριμένο οργανισμό. «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ με νεώτερη ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει ότι ο κ. Παππάς θα εργάζεται αμισθί στον ΟΑΣΘ με όλους να περιμένουν πλέον την επίσημη παρουσίαση της νέας διοίκησης του οργανισμού που θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Στέλιος Παππάς με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών χαρακτήρισε την τοποθέτησή του ως «σημαντική ευθύνη» τονίζοντας ότι πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Παππάς αφού τόνισε ότι «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες», κατέστησε σαφές ότι «θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά» πρόσθεσε.

Σπίρτζης: Στόχος μας αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη
«Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε, μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου» ανέφερε κατά την ανακοίνωση της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνουν στελέχη από όλο το φάσμα της κοινωνίας, επιστήμονες, τεχνικούς, νομικούς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του μετά την αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι «ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που  κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαϊδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά. 


Ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο,  και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή. Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την  απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί  χρόνια ολόκληρα, για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της. Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της».


ΝΔ: Διορίστηκε με κλήρωση 
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση για την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά η Νέα Δημοκρατία αναφέρε το εξής:

«Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
 
Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης.
 
Και σε ανώτερα!». 

Στην επιλογή Παππά αναφέρθηκαν με σχόλιά τους και ο εκπρόσωπος τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, και ο Σάκης Ιωαννίδης.




Θεοδωράκης: Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς
Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ότι η επιλογή Παππά θα έγινε «με αδιάβλητη... κλήρωση»


Χρηστίδης: Άλλο bus, άλλο μπαμπάς
Την επιλογή Παππάς σχολίασε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόταν η Πέπη Τσεσμελή.

«Άλλο bus, άλλο μπαμπάς» έγραψε ο κ. Χρηστίδης στον λογαριασμό του στο Twitter


ΠΑΣΟΚ: Και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του».


Κωνσταντοπούλου: Συγχαρητήρια στον υπουργό... Διαστήματος
Με μια επικριτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο σχολίασε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

«Συγχαρητήρια στον Υπουργό... Διαστήματος και Διαπλοκής Νίκο Παππά και τον συνεταίρο του Χρήστο Σπίρτζη για το διορισμό του μπαμπά του στον ΟΑΣΘ», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter.


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom