Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ


Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ,αφού με άλμα στα 4:91 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Λονδίνου.
Ηταν το μοναδικό που έλειπε από το παλμαρέ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη θέση καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,65μ.,ύψος που επίσης πέρασαν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με την πρώτη και με τη δεύτερη προσπάθεια η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ,η νεαρή Ρομπέιλις Πεϊνάδο από την Βενεζουέλα,όπως και η κάτοχος μέχρι σήμερα του τίτλου Γιαρισλέι Σίλβα και με την τρίτη προσπάθεια η Καναδέζα Αλίσα Νιούμαν και η Αγγλίδα Χόλι Μπράντσοου.

Οι επτά αθλήτριες,από τις 12 συνολικά που μετείχαν στον τελικό,συνέχισαν τις προσπάθειές τους στα 4,75μ.

Με την πρώτη πέρασαν μόνο η Στεφανίδη και η Μόρις,με την δεύτερη καμία,ενώ με την τρίτη αποκλείστηκαν όλες οι υπόλοιπες!

Εμειναν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις για να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας του επί κοντώ στα 4,82μ.

Η Μόρις απέτυχε στην πρώτη προσπάθειά της,ενώ η Κατερίνα πέρασε με την πρώτη το ύψος των 4,82μ . και σχεδόν αγκάλιασε το χρυσό και τον τίτλο!

Η Σάντι Μόρις άφησε αυτό το ύψος και πήγε στα 4,89μ τον πήχη,όπου απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια,όπως απέτυχε και η Κατερίνα Στεφανίδη.... Εμεινε ακόμα μία προσπάθεια για την Αμερικανίδα,ενώ οι καρδιές πήγαιναν να σπάσουν!

Η Αμερικανίδα δεν πέρασε κι έτσι η Κατερίνα Στεφανίδη με νέο άλμα στα 4,91μ. κατέκτησε τίτλο και χρυσό μετάλλιο,αλλά πέτυχε και πανελλήνιο ρεκόρ!

Πρωταθλήτρια ήδη τοποθέτησε τον πήχη στα 5,02μ. για να πετύχει και νέο ρεκόρ αγώνων!!!δεν τα κατάφερε,αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα τη μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Ρομπέιλις Πεϊνάδο και η Σίλβα από κοινού με καλύτερη προσπάθεια στα 4,65μ!
Να σημειώσουμε ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 4.85μ.,που απόψε βέβαια την ανέβασε στα 4,91μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom