Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική - Φεύγουν οι κάτοικοι στο Σαλαμίδι - Βοήθεια από την Κύπρο


- Για τρίτη μέρα μαίνεται η καταστροφική φωτιά στην Αττική
- Μετά από νέες αναζωπυρώσεις η φωτιά πλησιάζει στην περιοχή Σαλαμίδι στο Καπανδρίτι
- Τρεις οικογένειες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω του φόβου της φωτιάς
- Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική 

- Η Κύπρος στέλνει βοήθεια στην Ελλάδα

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η Αττική «φλέγεται». Οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν τιτάνια μάχη με τη φωτιά. Ωστόσο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου, Μιχάλης Ντάσης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι εκκενώθηκαν τουλάχιστον τρία από τα δέκα σπίτια στον οικισμό του Σαλαμιδίου καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει και ο φόβος είναι μεγάλος.

Βοήθεια από την Κύπρο

Η Κύπρος έχει ετοιμάσει πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ΝίκοΤόσκα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες συζητούν τώρα για τη διαδικασία μεταφοράς της δύναμης.

Αναζωπυρώσεις και αγωνία

Μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο που καίει προς την πλευρά του Καπανδριτίου έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η φωτιά καίει σε περιοχή με πυκνό δάσος και σε δύσβατο σημείο. Εκεί είναι δύσκολο να επιχειρήσουν μεγάλα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος σε έλεγχο από αέρος επισήμανε τον κίνδυνο και αμέσως έσπευσαν ελικόπτερα και αεροσκάφη. Έτσι θα μπορούσαν να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών που επιχειρούν από το έδαφος.
Από νωρίς το πρωί το μέτωπο στην περιοχή Σαλαμίδι έκαιγε, αλλά η φωτιά έμοιαζε να είναι σε κάποια ύφεση. Η εικόνα άλλαξε δραματικά μετά τις 12:00 το μεσημέρι. 
Πλέον αυτό είναι το μέτωπο που θεωρείται επικίνδυνο ενώ οι πυροσβέστες πρέπει τα ταυτόχρονα να ελέγξουν και το μέτωπο μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου το οποίο επίσης κινείται σε μια δύσβατη περιοχή όπου μόνο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και των δήμων, μαζί με εκείνες του στρατού έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά, έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες και στόχος τους είναι να μην “ξεφύγει” η φωτιά και περάσει περιοχές πυκνή βλάστηση ή περιοχές όπου βρίσκονται σπίτια.
Ήδη οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι εντάσεων άνω των πέντε Μποφόρ και σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένεται από το μεσημέρι και μετά να γίνουν πιο έντονοι δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom