Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αφιέρωμα: Ανοιχτός δρόμος 4000 χιλιομέτρων για την επική Route 66


Πίσω στη δεκαετία του 1940, ο Nat King Cole τραγουδάει ήδη για την ανοικτή έκκληση της Route 66. Σήμερα, η Route 66 έχει παροπλισθεί ως ομοσπονδιακή
εθνική οδός, αλλά πολλά τμήματα του ιστορικού δρόμου των 2.400 μιλίων εξακολουθούν να υπάρχουν – και έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους οδικούς ταξιδιώτες. 

«Οι άνθρωποι θέλουν να βιώσουν τη νοσταλγία, αυτή την πετυχημένη εμπειρία Route 66, τα εικονικά φώτα νέον, τα μικροσκοπικά καταστήματα δώρων και τις ενδιάμεσες στάσεις », λέει ο Evan Godt.
Τα χρήματα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να «πάρει κανείς τα λάκτισμα» από την Route 66. Για να δώσει κανείς στον εαυτό του χρόνο να απολαύσει τα σημαντικότερα αξιοθέατα κατά μήκος του δρόμου, θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες διασχίζοντας αυτό το θρυλικό αμερικανικό δρόμο. Συνίσταται επίσης να ταξιδεύει κανείς είτε στα τέλη της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού είτε το φθινόπωρο για να αποφύγει τις ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που περιλαμβάνουν τιμές ξενοδοχείων, κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου, αεροπορικά εισιτήρια και τις γενικότερες δαπάνες διακοπών το οικονομικό πλάνο για την πραγματοποίηση αυτής της διαδρομής πάει κάπως έτσι:
225 δολάρια: Καύσιμα από το Σικάγο στο Λος Άντζελες
1.678 δολάρια: Καταλύματα
543 δολάρια: Τρόφιμα
182 δολάρια: Διασκέδαση
267 δολάρια: Μέσες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων προς το Σικάγο και από Λ.Α.
731 δολάρια: Μέσο αυτοκίνητο ενοικίασης για δύο εβδομάδες για ταξίδι από σημείο σε σημείο
Σύνολο: 3.626 δολάρια
Bicycle_Route_66_6
Όμως αρχικά μπορείτε παρακάτω να απολαύσετε εν συντομία την υπέροχη αυτή διαδρομή σε στάσεις:
ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ- Πλησιάζοντας το Chicago
Για την πρώτη ημέρα του ταξιδιού αξίζει να ξεκινήσει κανείς φτάνοντας σε ένα από τα αεροδρόμια του Chicago (Chicago O’Hare και Chicago Midway). Από εκεί, μπορεί να περάσει λίγο χρόνο για να εξερευνήσει την πόλη και ίσως να ανακαλύψει, το baseball, το αγαπημένο χόμπι της Αμερικής στο διάσημο Wrigley Field.
170815-route-66-wrigley-field-chicago
ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ- Μένουμε Chicago
Η κατάλληλη μέρα για να δει κανείς μερικά από τα ορόσημα της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (η είσοδος ξεκινά από τα 22 δολάρια για ενήλικες). Επίσης μπορεί κανείς να επισκεφτεί το συμβολικό σημείο εκκίνησης της Route 66: το Ινστιτούτο Τέχνης του Chicago στο Grant Park. Στην συνέχεια μπορεί κανείς να πιει καφέ στο ιστορικό  Lou Mitchell’s, θεσμό της διαδρομής 66.
170815-route-66-field-museum
ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ- Από το Chicago στο St. Louis
Η διαδρομή ξεκινάει με μία απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων με προορισμό το St. Louis. Στα μέσα της διαδρομής υπάρχει το Hall of Fame & Museum Museum Association (είσοδος με δωρεά), όπου θα βρει κανείς χιλιάδες αναμνηστικά.
170815-route-66-museum
ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ- Το St. Louis
Ημέρα για την επίσκεψη σε αξιοθέατα και την απόλαυση των ήχων του Saint Louis. Αξίζει το Gateway Arch όπως και μία περιήγηση στο ετήσιο Εθνικό Μουσείο Blues (15 δολάρια για ενήλικες), το οποίο διαθέτει δεκάδες διαδραστικών εκθεμάτων και αντικειμένων με θέμα την ιστορία και τις διαφορετικές παραλλαγές των Blues. Το βράδυ μπορεί κανείς να το περάσει με μία λιχουδιά από το Ted Drewes Frozen Custard.
170815-route-66-saint-louis-gateway-arch
ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ- Από το St. Louis στην Tulsa
Οδηγώντας νοτιοδυτικά από το St. Louis, μπορεί να ακολουθήσει κανείς μια παράκαμψη στα περίφημα σπήλαια Meramec (21 δολάρια για περιήγηση σπηλαίου), όπου ο θρύλος λέει ότι ο απατεώνας Jesse James είχε το κρησφύγετό του το 1800. Και πριν τελειώσει η οδήγηση για την μέρα, μπορεί να σταματήσει κανείς για μια φωτογραφία της γαλάζιας φάλαινας της Catoosa, ενός αγάλματος μήκους 80 ποδιών που διασκεδάζει επισκέπτες από τη δεκαετία του ’70. Μόλις βρεθεί κανείς στην Tulsa, μπορεί να ξεκουραστεί με μια ταινία στο Admiral Twin Drive-In (7 δολάρια για τους ενήλικες), έναν κλασικό κινηματογράφο που παρουσιάστηκε στο μυθιστόρημα του S. E. Hinton, The Outsiders. Ιδανικό για το νυχτερινό ύπνο είναι το Campbell Hotel, ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς στην Route 66.
170815-route-66-meramec-caverns
ΜΕΡΑ ΕΚΤΗ- Από την Tulsa στην Oklahoma
Στη διαδρομή προς την Oklahoma City, μπορεί κανείς να κάνει στάση στα γραφικά Pops της Arcadia. Το γραφικό μαγαζί με σόδα έχει 700 αρωματούχα ποτά και τα σερβίρει μαζί με ένα μπουκάλι σόδας μήκους 66 ποδιών. Μόλις φτάσει κανείς στην πόλη μπορεί να αναζητήσει τις ρίζες της πόλης της Oklahoma με μια επίσκεψη στο Stockyard City, μια πρώην δημόσια κτηνοτροφική αγορά που χτίστηκε το 1900. Από τότε έχει μετατραπεί σε μαγαζιά για ψώνια και φαγητό με αέρα άγριας δύσης. Το κέντρο της πόλης φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Μνημείο και το μουσείο της Oklahoma City (15 δολάρια για τους ενήλικες), που χτίστηκε για να τιμήσει τα θύματα και τους επιζώντες του βομβαρδισμού του 1995.
USA, Oklahoma, Arcada, Pops, modern Route 66 attraction and store selling over 600 varieties of soda pop, pop bottle sculpture, dawn
ΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΗ- Από την Oklahoma στο Amarillo του Texas
Μέρα του Texas και ευκαιρία για μια γρήγορη διέλευση από το Panhandle. To ταξίδι ξεκινά ξανά με οδήγηση 300 περίπου χιλιομέτρων προς το McLean του Texas όπου δίνεται η ευκαιρία για μία επίσκεψη στο Devil’s Rope Museum (δωρεάν είσοδος). Σε αυτή τη στάση, μπορεί να μάθει κανείς τα πάντα για την ιστορία, τη χρήση και τις ποικιλίες του συρματοπλέγματος. Στη συνέχεια συνεχίζει κανείς για το Amarillo, όπου μπορεί να περάσει τη νύχτα. Ακριβώς έξω από τα όρια της πόλης βρίσκεται το Cadillac Ranch, μια δημόσια εγκατάσταση τέχνης του 1970 με 10 διακοσμημένες όρθιες Cadillacs. Υπάρχει επίσης το Μουσείο Jack Sisemore Traveland RV, γεμάτο δεκάδες vintage RVs.
170815-route-66-cadillac-ranch
ΜΕΡΑ ΟΓΔΟΗ-Από το Amarillo στο Albuquerque
Πριν να αποχαιρετήσει κανείς το Texas,  οφείλει να κάνει μια στάση στο Adrian – το μέσο της διαδρομής μεταξύ Chicago και Los Angeles. Στη συνέχεια, μπορεί να περάσει κανείς μέσω Tucumcari, New Mexico, στο δρόμο προς το Albuquerque. Αυτό είναι και το «καλύτερα διατηρημένο» τμήμα της διαδρομής 66 με ενδιάμεσες στάσεις και καταστήματα όπως το Tee Pee Curios.
170815-route-66-tee-pee-curios
ΜΕΡΑ ΕΝΑΤΗ- Στο Albuquerque
Ημέρα ιδανική για να βγει κανείς από το αυτοκίνητο και να περάσει τον χρόνο του εξερευνώντας το Albuquerque (που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της MONEY στις ΗΠΑ για επίσκεψη το 2017). Εξαιρετικό αξιοθέατο, το ινδικό πολιτιστικό κέντρο Pueblo (8 δολάρια για ενήλικες) και ιδιαίτερη απολαύση, το πανέμορφο τοπίο της ερήμου από το Tramway Sandia Peak (25 δολάρια για ενήλικες). Το Albuquerque φιλοξενεί επίσης το εθνικό μνημείο Petroglyph, ένα μονοπάτι μήκους 17 μιλίων γεμάτο με ηφαιστειακά πετρώματα που έχουν χαρακτικά και σύμβολα χαραγμένα από τους ντόπιους Αμερικανούς και τους πρώτους Ισπανούς αποίκους. Τέλος, δεν υπάρχει καλύτερο από ένα δείπνο στο Kellys Brew Pub, το οποίο σερβίρει 20 είδη από σπιτικές μπύρες.
170815-route-66-sandia-peak-tramway
ΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΗ- Από το Albuquerque στην Flagstaff της Arizona
Περίπου μια ώρα έξω από το Albuquerque βρίσκεται το Acoma Pueblo, η παλαιότερη κατοικημένη κοινότητα στις Η.Π.Α. Μια σύντομη επίσκεψη εδώ κρίνεται υπέροχη ενώ στη συνέχεια μπορεί να κατευθυνθεί κανείς προς την Flagstaff της Arizona και να  περιπλανηθεί στο εκλεκτικό, πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης. Τοπικά εστιατόρια, όπως το Diablo Burger, όπου το χαρακτηριστικό μπέργκερ σερβίρεται σε ένα αγγλικό muffin, είναι αξιομνημόνευτα. Το βράδυ, μπορεί να επισκεφθεί κανείς το διάσημο παρατηρητήριο Lowell (15 δολάρια για ενήλικες), όπου οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον Πλούτωνα το 1930.
170815-route-66-lowell-observatory
ΜΕΡΑ ΕΝΔΕΚΑΤΗ- Στην Flagstaff
Η Flagstaff είναι ιδανική για να βγει κανείς «έξω» και να δει μερικά από τα φυσικά θαύματα. Τα μονοπάτια στο Red Rock State Park (7 δολάρια για ενήλικες) στην κοντινή Sedona, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς το μαγευτικό κόκκινο φαράγγι ψαμμίτη είναι η πρώτη επιλογή. Υπάρχει επίσης το κοντινό εθνικό δάσος Coconino, το σπίτι των διάσημων πεύκων Ponderosa. Ή μπορεί κανείς να μείνει πιο κοντά στην πόλη και να επισκεφθείτε το Walnut Canyon National Monument (8 δολάρια για τους ενήλικες) για να δείτε τις αρχαίες κατοικίες Sinagua cliff.
170815-route-66-red-rocks
ΜΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΤΗ- Από την Flagstaff στο Barstow της California
Νέος προορισμός που οδηγεί δυτικά προς την California. Συστήνεται πρωινό γεύμα στο Snow Cap Drive-In του Delgadillo, ένα κλασικό δείπνο για την Route 66 που σερβίρει φαγητό μαζί με πολύ χιούμορ στο Seligman της Arizona. Εάν νιώθει κανείς περιπετειώδης, μπορεί να μετακινηθεί προς το κέντρο επισκεπτών του Mojave National Preserve, μια μετατραπείσα αποθήκη τρένων στο Kelso της California. Aπογευματινό ταξίδι γύρω από τα βουνά Providence, όπου θα μπορεί να δει κανείς τα διάσημα δέντρα του Joshua. Την νύχτα μπορεί να περάσει κανείς στο κοντινό Barstow, ένα κλασικό σταυροδρόμι για ταξιδιώτες στην έρημο.
170815-route-66-delgadillos-snow-cap-drive-in
ΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ- Από το Barstow στο Los Angeles
Η τελευταία διαδρομή της Route 66 στο Los Angeles είναι κάτι παραπάνω από 200 χιλιόμετρα και οδηγεί προς τα δυτικά. Η πινακίδα Route 66 στην προβλήτα Santa Monica σηματοδοτεί το τέλος του επικού ταξιδιού, οπότε οφείλει να αφιερώσει χρόνο για να απολαύσετε την αίσθηση του τερματισμού. Επιβάλλεται μια βόλτα στο Carousel Looff του 1920 (2 δολάρια για ενήλικες) και να κάνει μια βόλτα κατά μήκος της παραλιακής διάβασης με τα πόδια προς την Venice Beach.
Santa Monica pier, Route 66
ΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ- Los Angeles και μετά… σπίτι
Φυσικά, για την τελευταία μέρα επιβαλλέται, αν δεν έχει επισκεφτεί κανείς το Los Angeles ξανά, να βεβαιωθεί ότι θα επισκεφτεί το Hollywood Boulevard πριν αναχωρήσει. Εκεί μπορεί κανείς να βρει το Hollywood Walk of Fame. Αξίζει και μία ταινία στο Grauman’s Chinese Theatre. Στη συνέχεια, οι τροχοί μπορούν να οδηγήσουν τους ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Los Angeles.
170815-route-66-graumans-chinese-theater-hollywood-boulevard
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom