Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σε νησί του Αιγαίου πήγαινε το σκάφος με τους 2 τόνους χασίς,που πιάστηκε στα Κύθηρα (φωτο)


Σκάφος φορτωμένο με 1,8 τόνους χασίς, εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά των Κυθήρων από το Λιμενικό. Πρόκειται για μηχανοκίνητο γιοτ μήκους 50 ποδών, σημαίας Ιταλίας, που είχε αποπλεύσει από τη Νάπολι και είχε ως τελικό προορισμό του, νησί του Αιγαίου. 
Ο εντοπισμός του έγινε έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στην Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού. 
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 11/8, από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Κυθήρων, πολυτελές σκάφος αναψυχής, σημαίας Ιταλίας, το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης που εκτιμάται περίπου σε δύο τόνους.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης όπου και μετά από ενδελεχή έλεγχο προέκυψε πως στο εσωτερικό του υπήρχαν 84 κιβώτια με συνολικά 1.800 κιλά χασίς.
Οι αρχές συνέλαβαν για την υπόθεση τους δύο επιβαίνοντες στο γιοτ, έναν υπήκοο Ιταλίας και έναν Αλβανίας. 
Εκτιμάται πως μετά τον απόπλου τους από την Ιταλία κατευθύνθηκαν στην Αλβανία από όπου και παρέλαβαν τα ναρκωτικά, με τελικό προορισμό αιγαιοπελαγίτικο νησί. 
Το σκάφος φέρεται να έχει νοικιαστεί από άλλον Ιταλό υπήκοο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom