Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

«Όπου φύγει - φύγει» του 15αύγουστου οι εκδρομείς! Το αδιαχώρητο στα λιμάνια - Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές οδούς

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο μεγάλο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη, από νωρίς το πρωί, στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής.

Σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα, δεν «πέφτει καρφίτσα» καθώς

χιλιάδες εκδρομείς προσπαθούν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς.


Από τον Πειραιά σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, από Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο αναμένεται να αναχωρήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας επτά πλοία.

Χθες, Πέμπτη από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες, ενώ τέλος από το Λαύριο υπήρξαν έξι δρομολόγια με 1250 επιβάτες.

Η κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να υπολογίσουν ότι θα βρουν αρκετή κίνηση στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό, ενώ θα πρέπει να υπολογίσουν ότι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στην πύλη αναχώρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Επιπλέον δρομολόγια έχουν επίσης προγραμματίσει τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών για την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Ομαλή η κίνηση στην Αθηνών - Πατρών και Αντιρρίου - Ιωαννίνων

Ομαλή είναι η κίνηση των οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου - Πατρών και Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Αν και από νωρίς το πρωί υπάρχει αυξημένη κίνηση, δεν δημιουργούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.

Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης, αλλά δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα. Ακόμη, αυξημένη κίνηση οχημάτων υπάρχει και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, με την κυκλοφορία όμως να διεξάγεται κανονικά.

Ταυτόχρονα, τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο, κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας, που επιτηρούν την κίνηση.

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, φαίνεται πως ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.

Μετά τον καύσωνα που χτυπάει όλη τη χώρα θα ακολουθήσουν βροχές και καταιγίδες, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα σήμερα και αύριο, αγγίζοντας τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, αλλά το Σαββατοκύριακο αλλάζει ραγδαία το σκηνικό.

Πιο αναλυτικά, σήμερα (Πέμπτη) και αύριο οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου θα φτάσουν στα δυτικά ηπειρωτικά τούς 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τούς 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει την Παρασκευή τούς 39 με 40 βαθμούς και το Σάββατο τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, το Σαββατοκύριακο στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι​.

Επιπλέον θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.
http://newpost.gr/ellada/623007/h-megalh-eksodos-twn-athhnaiwn-to-adiaxwrhto-shmera-sta-limania-mplokarismenoi-oi-gyrw-dromoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom