Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 80 τραυματίες

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης με ανάρτηση στα social media

Βαν παρέσυρε πεζούς στον δρόμο “Las Ramblas” της Βαρκελώνης - Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Τρόμος στη Βαρκελώνη! Βαν παρέσυρε πεζούς στον δρόμο “Las Ramblas”, σε μια τρομοκρατική επίθεση που θυμίζει τα «χτυπήματα» στη Νίκαια, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο και στη Στοκχόλμη.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται συνεχώς και αυτή η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη για την Ισπανία.

Ανάμεσα στους τραυματίες, βρίσκονται και τρεις Έλληνες, μια μητέρα με τα δύο παιδιά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν, διαμηνύουν ο βασιλιάς και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας
Τα Ανάκτορα της Ισπανίας και ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση με φορτηγάκι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στον πιο τουριστικό δρόμο της Βαρκελώνης.

"Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν ποτέ έναν ενωμένο λαό που αγαπά την ελευθερία απέναντι στη βαρβαρότητα" έγραψε ο πρωθυπουργός Ραχόι σε μήνυμά του στο Twitter.

"Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη. Η Λα Ράμπλα θα ανήκει και πάλι σε όλους", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βασιλιάς Φίλιππος.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR


  Η δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένας Παπαδοπούλου
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων στη Βαρκελώνη. Πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανοικτών κοινωνιών.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό».
  Κύπρος: O πρόεδρος Αναστασιάδης καταδίκασε την επίθεση
Με ανάρτησή του στο twitter ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια στη Βαρκελώνη.
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και το λαό της Ισπανίας.
  Φ. Γεννηματά: Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού
Η Ευρώπη χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα σε ελευθερία και ασφάλεια χωρίς να παραμερίσει δημοκρατικές αξίες και να θυσιάσει τον ελεύθερο τρόπο ζωής.
 Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη. «Στεκόμαστε στο πλευρό του ισπανικού λαού και εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα θύματα του αποτρόπαιου τρομοκρατικού χτυπήματος» είπε η κα Γεννηματά, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη θα παλεύει πάντα για περισσότερη ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».
  Στη Βαρκελώνη σπεύδει ο πρωθυπουργός Ραχόι
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, γνωστοποίησε ότι θα συντονίσει τις προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά την φονική επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τη Βαρκελώνη.
«Μέγιστος συντονισμός για τη σύλληψη των δραστών, ενίσχυση της ασφάλειας και συμπαράσταση σε όσους επλήγησαν» έγραψε.
  Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη!
Με αναρτήσεις τους στα social media, οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης. 

  Tweet του Μπαράκ Ομπάμα
"Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους στη Βαρκελώνη. Οι Αμερικάνοι θα είναι πάντα δίπλα στους Ισπανούς φίλους τους. Μια αγκαλιά".

Michelle and I are thinking of the victims and their families in Barcelona. Americans will always stand with our Spanish friends. Un abrazo.

  Μέι: Εξέφρασε την αλληλεγγύη της Βρετανίας προς την Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας
H Βρετανία, που βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, «στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ισπανίας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη, στην οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι.
«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φοβερής επίθεσης που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό» τόνισε η Τερέζα Μέι.
«Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε η ίδια.
Ο Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, εξέφρασε «την ανησυχία του και τη θλίψη του για την επίθεση στη Βαρκελώνη».
«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που επλήγησαν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβεβαιώσουμε εάν υπάρχουν Βρετανοί που έχουν ανάγκη βοήθεια» συμπλήρωσε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν επίσης διατύπωσε μέσω Twitter την αλληλεγγύη των κατοίκων της πόλης του προς τη Βαρκελώνη εναντίον της «μάστιγας της τρομοκρατίας».
  Αυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησε το βαν


  Εκπρόσωπος Μέρκελ: Καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση στη Βαρκελώνη
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαιη» επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από πενήντα άλλοι, σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση.
«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με βαθιά θλίψη στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Βαρκελώνη—στεκόμαστε με αλληλεγγύη και φιλία στο πλευρό των Ισπανών», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.
  Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κυπρίους ανάμεσα στα θύματα της Βαρκελώνης
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση «υπό το φως των σημερινών σοβαρών γεγονότων στη Βαρκελώνη (Las Ramblas area)».
Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους πολίτες ανάμεσα στα θύματα. Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη καθώς και με τις ισπανικές αρχές.
  Hashtag #Barcelona - Γιατί το twitter γέμισε γάτες
  ΣΥΡΙΖΑ: Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία
Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον λαό της Ισπανίας, που δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει η Κουμουνδούρου.
«Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο» τονίζεται στην ανακοίνωση.
  Σταύρος Θεοδωράκης: "Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο"
Η σκέψη μας στη Βαρκελώνη, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Στάυρος Θεοδωράκης στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος 
«Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο.Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία.Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τονίζει ο επικεφαλή του Ποταμιού.
  "Νεκροί δύο ύποπτοι"
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο ύποπτοι είναι νεκροί κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας. 
Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. 
  Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές
Όπως συμβαίνει σε κάθε τρομοκρατική επίθεση, οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στα social media για το "χτύπημα" στη Βαρκελώνη, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη. 

1)While no indication of van hitting pedestrians in  is terrorism, it resembles other  inspired attacks & ISIS' instructions
2)  accounts celebrating  similarly to after : Publishing images, previous warnings & praises. No claim yet tho pic.twitter.com/0cd7r1jSh1


View image on TwitterView image on Twitter




  13 νεκροί, τουλάχιστον 50 τραυματίες
Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.
  Δ. Αβραμόπουλος σε ΑΠΕ-ΜΠΕ: Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη
«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και συμπαραστεκόμαστε στα θύματα, τις οικογένειές του και στον ισπανικό λαό» ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η συνεχιζόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα καλεί για περισσότερη συνεργασία τα κράτη – μέλη της ΕΕ και την σφυρηλάτηση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα μας. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και ενότητα», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

  Η αστυνομία επιβεβαιώνει μία σύλληψη, δεν υπάρχει κανείς ταμπουρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη
Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε απόψε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελώνη ως "τρομοκρατική ενέργεια".
Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.
Η αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελώνη".
  Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει την «αλληλεγγύη της Γαλλίας» στην Ισπανία μετά την «τραγική επίθεση» στη Βαρκελώνη
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε πριν από λίγο την «αλληλεγγύη της Γαλλίας» στην Ισπανία, μετά την «τραγική επίθεση» η οποία έπληξε τη Βαρκελώνη.
«Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά την επίθεση αυτή, η οποία σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της καταλανικής κυβέρνησης στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πενήντα, εκ των οποίων 10 σοβαρά.
  Τραμπ σε Ισπανούς: "Να είστε δυνατοί, σας αγαπάμε"
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαρκελώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας. Ο ίδιος σημείωσε: "Να είστε δυνατοί, σας αγαπάμε".

The United States condemns the terror attack in Barcelona, Spain, and will do whatever is necessary to help. Be tough & strong, we love you!

  Γιούνκερ: "Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα"
Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.
Συγκεκριμένα η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει τα εξής:
«Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα.
Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης.
Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα».
  Δύο συλλήψεις υπόπτων - Οι πρώτες πληροφορίες για τον Ντρις Ουκαμπίρ
  Κυριάκος Μητσοτάκης: Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία και τις αξίες μας

Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας.Όπλα μας η αποφασιστικότητα &η επιμονή σε αυτές.Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom