Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αγριος πόλεμος Μάκη Τριανταφυλλόπουλου - Αλέξη Κούγια μέσω SMS για τα μάτια του Μαρινάκη



Πριν από λίγες εβδομάδες και ενώ το zougla.gr είχε αρχίσει να ξεδιπλώνει το ρεπορτάζ με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση NOOR1, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με δική του πρωτοβουλία κοινοποίησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τις σκέψεις του επισημαίνοντας πως αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός που δεν διατηρεί σχέσεις με το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον που εμπλέκεται ή φέρεται να εμπλέκεται στην διακίνηση των 3 τόνων ηρωίνης. 

Κάτι ωστόσο συνέβη στο μεταξύ. Άλλαξαν ως φαίνεται οι παράμετροι του παιχνιδιού και αιφνιδίως ο
 Αλέξης Κούγιας εντάσσεται, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, στο νομικό επιτελείο του Ομίλου συμφερόντων Μαρινάκη. Μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή ο καθ’ ομολογία του «τυχερός» κατέστη «άτυχος» για να καταλήξει υπάλληλος του πρώην αντιπάλου του στους στίβους της ποδοσφαιρικής Παράγκας. 

Έκτοτε, όταν ανέλαβε προφανώς τα νέα του επαγγελματικά καθήκοντα επιδόθηκε σε μία απρόκλητη επίθεση κατά του δημοσιογράφου. Όχι με εξώδικα ή άλλες νομικές οδούς, αλλά με ηλεκτρονικά μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα θα τα ….απολαύσετε παρακάτω. Προετοιμαστείτε λοιπόν. 

Υπάρχει άραγε πάτος στο βαρέλι της χυδαιότητας; Η απάντηση είναι όχι. Υφίσταται όριο στην αυτοαπαξίωση και στην αυτοϋπονόμευση; Ούτε. Υπάρχει κάποιο αντίδοτο στην κατρακύλα της ανοησίας; Δυστυχώς οι ανόητοι είναι ανίκητοι.

Αυτές οι θλιβερές σκέψεις κυριάρχησαν παρακολουθώντας την «Ανθολογία Κούγια» υπό την μορφή μηνυμάτων SMS που καταγράφονταν με μία ιδιότυπη μανία επανάληψης συγκεκριμένων λέξεων σε κάθε παράγραφο. Δείγμα προφανούς σύγχυσης κάποιες στιγμές άγγιζε τα ανώτερα όρια αντοχής της επιστήμης αφού πια ο πασίγνωστος δικηγόρος της τηλεοπτικής κοινωνίας του θεάματος κολυμπούσε στον κόσμο της παράκρουσης.
Τρία είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ηλεκτρονικής «Ανθολογίας» μηνυμάτων προς τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Το ένα είναι η χωρίς συστολή βωμολοχία και χωρίς όρια χυδαιότητα ενός ανθρώπου που θεωρητικά, λόγω επαγγέλματος και μόνον θα έπρεπε να είναι προσεκτικός. Πολύ προσεκτικός. Το λεξιλόγιο, η «λιμανίσια» ορολογία αποκαλύπτει το μέγεθος του ελλείμματος παιδείας και νομικού πολιτισμού που τον διακατέχει.

Το δεύτερο στοιχείο που θα έπρεπε επειγόντως να προκαλέσει το άμεσο ενδιαφέρον της επιστήμης, της εξειδικευμένης εννοείται, είναι η χαρακτηριστική αμετροέπεια η οποία ως διάγνωση αφορά κυρίως άτομα με ανεξέλεγκτο ναρκισσισμό. Φράσεις όπως «Είμαι ο καλύτερος δικηγόρος της Ελλάδας» είναι χαρακτηριστικές χαμηλού δείκτη αυτοεκτίμησης. Δεν είναι σύμπτωμα. Πρόκειται για σαφή ένδειξη και όχι αποχρώσα.

Το τρίτο στοιχείο αφορά την μανία καταδίωξης από την οποία παρασύρεται ο δικηγόρος. Προφανώς λόγω του περιπετειώδους παρελθόντος του με τον πρώην εχθρό του και νυν αφεντικό του, τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αλέξης Κούγιας επιχειρεί να πείσει πρώτα τον εαυτό του, στη συνέχεια τους άλλους αλλά πρωτίστως τον νέο εργοδότη του για τη νομιμοφροσύνη του και την αφοσίωση του, μέχρις δουλικότητας. Επαίρεται για το γεγονός ότι ανέλαβε «δικηγόρος όλου του Ομίλου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει λέξη προς λέξη. 

Δεν γνωρίζουμε αν η παραπάνω έπαρση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστή διότι η δικανική επιστήμη βασίζεται περισσότερο πάνω στη μελέτη και την ευχέρεια σύνθεσης, στην γνώση και την δυνατότητα ταχύτατης επεξεργασίας δεδομένων, παρά σε συνευρέσεις αυτοϊκανοποίησης του νομικού με τον καθρέπτη του. Ωστόσο είμεθα υποχρεωμένοι να εισπράξουμε τα λεγόμενα του φλύαρου δικηγόρου τοις μετρητοίς. Ας πρόσεχε ο νυν εργοδότης του.

Επισημαίνεται μία λεπτομέρεια η οποία θα πρέπει να συνεκτιμάται κάθε φορά που αναλύεται το προφίλ
 του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Το αφεντικό του, στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η κόντρα για την «Παράγκα» του ποδοσφαίρου τους είχε φέρει στα μετερίζια της σκληρής τηλεοπτικής και δια του Τύπου αντιπαράθεσης, συνήθιζε να αποκαλεί τον νυν νομικό του σύμβουλο ως «κοντούλα λεμονιά», φράση διόλου κολακευτική για τον «Καλύτερο δικηγόρο της Ελλάδας» διότι ως επιθετικός προσδιορισμός είναι τουλάχιστον μειωτικός, σχεδόν βάναυσος. Αλλά όλα αυτά αφορούν τις σχέσεις εργοδότη – υπαλλήλου και δεν μας πέφτει λόγος.

Στο προκείμενο τώρα. Δημοσιεύουμε την ακολουθία της χυδαίας φλυαρίας της «Ανθολογίας Κούγια».

Πρόκειται για την επιτομή της γνωστικής, αισθητικής, επαγγελματικής και προσωπικής κατρακύλας. Χωρίς φρένα και αναστολές. Ένα δείγμα από ένα φανταστικό έπος με τίτλο «Η Κατηφόρα η Μεγάλη» με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που πηδούσε τις μάντρες καταματωμένος από το μυτερό τακούνι που προσέκρουσε ως αστροπελέκι στο μέτωπό του και όλα αυτά προς χάριν του διαστρεβλωτικού τηλεοπτικού φακού, διότι ο «Καλύτερος δικηγόρος της Ελλάδας» ζει μόνον για να απολαμβάνει τις μοναχικές στιγμές λατρείας της εικόνας του όταν αυτή σχηματίζεται με κόπο στον πάντα μεγεθυντικό καθρέπτη του. Η σκυτάλη πλέον μεταβιβάζεται στην Επιστήμη αν και εφόσον αυτή ενδιαφέρεται. Χλωμό.

Διαβάστε τα μηνύματα του Αλέξη Κούγια προς τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η ιδιότυπη αυτή επικοινωνία αρχίζει στις 20.47 της 9ης Ιουλίου 2017 και ολοκληρώνεται την επόμενη ημέρα στις 10 Ιουλίου. Καλή διασκέδαση και τα συμπεράσματα δικά σας...













Υστερόγραφο: 
Επειδή υπάρχει και το SMS το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Νίκο Πατέρα, το οποίο πιθανώς να προκαλεί ερωτήματα, διευκρινίζεται ότι αύριο θα επανέλθουμε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η εν λόγω επίσκεψη.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom