Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Το RadioZografou και πάλι On-Air - Συνέντευξη του Θανάση Δαβαλά


Ο Θανάσης Δαβαλάς ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι…ένα μουσικό ταξίδι. Συνοδοιπόρους μας θέλει όλους… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δημότης Ζωγράφου, αγαπά την πόλη του και θέλει να την βλέπει να βελτιώνεται.

Τι έκανε; «Ανέστησε» το ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, αφού όπως λέει και ο ίδιος στο Πινάκιο, τον είχαν εγκαταλείψει.

Έτσι με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ανέλαβε να βγει ξανά στα διαδικτυακά ερτζιανά η φωνή της πόλης του Ζωγράφου.

Μιλά στο Πινάκιο για το εγχείρημα του, για τους στόχους του, για τα όνειρα του αλλά και πως η φαντασία ενεργοποιεί την μουσική…

Κόντρα σε όλα σε μια εποχή δύσκολη ο Θανάσης Δαβαλάς και η ομάδα του χτίζουν ένα Πολιτισμικό καταφύγιο με δημοσιογραφικές πινελιές. Μόνο και μόνο η προσπάθεια αξίζει την προσοχή μας.

Ξεκινήσατε μια προσπάθεια να θέσετε σε λειτουργία το δημοτικό ουσιαστικά ραδιόφωνο της πόλης σας… Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτή την ενέργεια και ποιες δυσκολίες συναντήσατε ή συναντάτε ακόμη και τώρα;

πατήστε στην εικόνα για να ακούστε το RadioZografou


«Το γεγονός ότι η πιο φιλόδοξη προσπάθεια ενός δημοτικού καναλιού επικοινωνίας και όχι μόνο αφού αγκαλιάστηκε στις αρχές της ίδρυσης του από τον Δήμο Ζωγράφου εγκαταλείφθηκε άδοξα και αδικαιολόγητα αν θέλετε την άποψη μου από την τωρινή διοίκηση της πόλης».

Πως λέγεται το ραδιόφωνο και πως μπορεί να το ακούσει κάποιος;



«Το ραδιόφωνο μας λέγεται RadioZografou.Gr και μπορεί να το ακούσει κάποιος από την ιστοσελίδα μας στο http://www.radiozografou.gr , από την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/radiozografou.gr/ και από εκεί σύντομα θα έχουμε και online εκπομπές με ήχο και εικόνα, μια μορφή web tv που θα παραμείνει προσηλωμένη στην ραδιοφωνική ιδέα πάντα αλλά με συνοδεία εικόνας από το studio μας που βρίσκεται στου Ζωγράφου στην οδό Ιωάννου Θεολόγου 58».

Αποσκοπείτε κάπου ή είναι η αγάπη σας για την μουσική και την επικοινωνία;



«Αν η μουσική είναι τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο έγραφε ο Σαίξπηρ. Μέσα στον μαραθώνιο των εξελίξεων, με τις ειδήσεις και τα γεγονότα να τρέχουν σαν τρελά, καταλαβαίνω απόλυτα την επιθυμία κάποιου, να θέλει έστω και για λίγο να κλείσει τα αφτιά του στους ήχους της καθημερινότητας  και να κάτσει στην δική του απομονωμένη γωνία οπλισμένος με την αναζωογονητική δύναμη της μουσικής.

Να απέχεις λίγο από τις εξελίξεις της καθημερινότητας και να βυθιστείς στον δικό σου κόσμο. Το να παρέχεις ένα μέσο για μια τέτοια απόδραση στους άλλους αποτελεί την δική μου προσωπική ταυτόχρονα διαφυγή».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας;



«Δύο  είναι οι κύριοι στόχοι  μας. Πρώτος μας στόχος να βοηθήσουμε την πόλη μας να αποκτήσει ένα σημείο αναφοράς και ενημέρωσης για τα δημοτικά δρώμενα το οποίο να αποτελέσει μια βάση για την δημιουργία μας «ζωγραφιώτικης ταυτότητας».

Βλέπετε η πόλη μας δεν έχει το συνεκτικό δεσμό που έχουν άλλες πόλεις στην επαρχία ή ακόμη και στην Αττική όπου υπάρχει έντονο το τοπικό στοιχείο και οι δημότες μας τείνουν να βλέπουν το Ζωγράφου σαν ένα προάστιο ή μια συνέχεια της πόλης των Αθηνών.

Δεύτερος στόχος μας που ξεφεύγει από τα όρια της πόλης μας να δημιουργήσουμε ένα καθαρά ψυχαγωγικό πρόγραμμα για όλες και όλους που να διακρίνεται από το μεράκι , και από τις ελλείψεις ακόμα αν θέλετε , του ερασιτέχνη φιλοδοξώντας να γίνουμε μια φρέσκια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας στο διαδίκτυο».

Πως θα είναι το πρόγραμμα από την νέα σεζόν;

«Το πρόγραμμα μας όπως φαίνεται και από τους στόχους μας που προανέφερα έχει δυο σκέλη. Ένα είναι το καθαρά δημοτικό – ενημερωτικό σκέλος και δεύτερο το ψυχαγωγικό που απευθύνεται σε όλη την χώρα. Υπάρχει όμως  μια κοινή κατεύθυνση που αφορά και τα δυο σκέλη. Πολυφωνία και πλουραλισμός κάτι που σημαίνει ότι επιθυμούμε να φιλοξενούμε όλα τα ρεύματα είτε αυτά είναι μουσικά, πολιτικά και να αποφύγουμε πάση θυσία την μονοχρωμία. Στον μουσικό κήπο που φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε η ομορφιά και η μοναδικότητα του θα προέρχεται από την ποικιλία του».

Αν η Ελλάδα μεταμορφωνόταν σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό τι ύφος και χροιά θα είχε αυτός;

«Κάθε τραγούδι  είναι και ένας μονόλογος υπό την έννοια ότι αποτελεί  μια ιστορία που πλαισιώνεται  από  έντονες εικόνες και χρώματα μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας.. Το χρώμα αυτό σήμερα δυστυχώς θα ήταν το γκρίζο. Σε μια χώρα όπου το γαλάζιο και το φως κυριαρχούν και μαγεύουν κάθε επισκέπτη της δυστυχώς το γκρίζο έχει κυριαρχήσει αλλά εμείς ως όχι μόνο κάτοικοι αλλά κυρίως εραστές αυτής της μεσογειακής γωνιάς σκοπεύουμε να αποδράσουμε από αυτό με την βοήθεια της φαντασίας μας που τόσο γόνιμα ενεργοποιεί η μουσική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom