Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Συρία: Ο ISIS σκότωσε τον ανταποκριτή του Russian Today

Στην επαρχία Χομς, στην πόλη αλ Σούκνα

Ο Καλέμπ Αλκατέμπ ήταν μόλις 25 ετών και είχε συνάψει πρόσφατα συμφωνία με το ρωσικό δίκτυο - Τραυματίστηκε και ο καμεραμάν που τον συνόδευε Μουουτάζ Γιακούμπ.

Μία ακόμη τραγωδία που αγγίζει και τον κόσμο της δημοσιογραφίας, έλαβε χώρα στη Συρία. Τζιχαντιστές σκότωσαν τον μόλις 25 ετών ανταποκριτή του δικτύου Russian Today, ενώ τραυματίστηκε και ο καμεραμάν που τον συνόδευε.

Ο Καλέμπ Αλκατέμπ κάλυπτε το ρεπορτάζ για την επέλαση του συριακού στρατού στην επαρχία Χομς. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μόλις πρόσφατα είχε συνάψει συμφωνία συνεργασίας με το ρωσικό δίκτυο, μεταδίδοντας σημαντικότατες πληροφορίες από το μέτωπο του πολέμου.




Η τελευταία ζωντανή ανταπόκρισή του από την πόλη αλ Σούκνα ήταν μόλις πριν από έξι ώρες. Το τελευταίο του σχόλιο, το οποίο ανέβασε στο Facebook, μαζί με την ένδειξη από το google earth της τοποθεσίας που βρισκόταν, ήταν... «ω Θεέ μου». Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και μόλις πριν λίγη ώρα πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Εκτός από τον 25χρονο πολεμικό ανταποκριτή, από τον βομβαρδισμό των τζιχαντιστών τραυματίστηκε και ο καμεραμάν που τον συνόδευε, Μουουτάζ Γιακούμπ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο Γιασκούμπ δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. 





http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom