Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Επιστολή Βαρουφάκη σε Guardian ως απάντηση στον Τσίπρα: Τα μεικτά μηνύματα του Αλέξη για την τοποθέτηση μου στο ΥΠΟΙΚ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (και άριστος ηχολήπτης όπως αποδεικνύεται αφού κατέγραφε όλους τους συνομιλητές του) απορρίπτει την κριτική που του άσκησε ο Αλέξη Τσίπρας μέσω της συνέντευξης στον Guardian
Στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Guardian -όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να έχει μετανιώσει για κάποιες από τις επιλογές που είχε κάνει,μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση του
Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών- «απαντάει» με επιστολή προς τη βρετανική εφημερίδα ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Για ακόμα μία φορά, ο κ. Βαρουφάκης αφήνει αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι είναι ασυνεπής.

Όπως σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας λέει ότι «ο Βαρουφάκης… ήταν η σωστή επιλογή για μια αρχική στρατηγική ''πολιτικής σύγκρουσης'', αλλά απορρίπτει το σχέδιο που παρουσίασε σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα έπρεπε να στραφεί προς ένα νέο νόμισμα ''τόσο ασαφές που δεν αξίζει συζήτησης''».

Όπως σχολιάζει, λοιπόν, ο κ. Βαρουφάκης «δεδομένου ότι παρουσίασα τα σχέδιά μου στον κ. Τσίπρα για να αποτρέψω την επιθετικότητα της τρόικας και να απαντήσω σε ένα πιθανό αδιέξοδο (και οποιαδήποτε κίνηση της τρόικας να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη) προτού κερδίσουμε τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, και ότι επιλέχθηκα υπουργός Οικονομικών, η απάντησή του αντικατοπτρίζει μια βαθιά ασυνέπεια».

Κι ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει λέγοντας «ή ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη «σύγκρουση» με την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως πρώτος του υπουργός Οικονομικών.

Με το επιχείρημα, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, ότι ήμουν και η σωστή επιλογή για την αρχική αντιπαράθεση και ότι το σχέδιό μου Β ήταν τόσο αόριστο που δεν αξίζει τον κόπο να το συζητήσουμε, αν και διορατικό, αποκαλύπτει την αδυναμία διατήρησης μιας ριζοσπαστικής κριτικής των προκατόχων του υιοθετώντας τη θεωρία Tina (There Is No Alternative - Δεν υπάρχει εναλλακτική)».

Πάντως, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως δεν θα ήθελε να δώσει περαιτέρω συνέχεια στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.

Αυτό που έχει σημασία τώρα -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι να τερματιστεί η απερήμωση της Ελλάδας, που προχωράει με τρελό ρυθμό σύμφωνα με τις διατάξεις του τρίτου προγράμματος διάσωσης, των νέων μη βιώσιμων δανείων αλλά και της λιτότητας. 

Κι ο ίδιος καταλήξει θέτοντας το ερώτημα εάν το σχέδιο που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας είναι καλύτερο από εκείνο που παρουσίασε ο ίδιος στον πρωθυπουργό και τώρα το χαρακτηρίζει «αδύναμο και αναποτελεσματικό».
http://www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Στις παραστασεις οι εως τωρα καραγκιοζοπαιχτες εδω και εναν αιωνα
ποτε δεν ειχαν δυο φιγουρες καραγκιοζηδων Εμεις τωρα πρωτοτυπουμε
εχουμε δυο καραγκιοζηδες Τσιπρα και βαρουφακη οι οποιοι βεβαια με
τα οσα λενε δεν μπορουν να προξενησουν σε κανεναν το γελοιο αλλα
αηδια και αποστροφη

Read more: Go to TOP and Bottom