Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ανοιχτά θα είναι αύριο, Κυριακή 16 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει
εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Από τις 10 Ιουλίου ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 και αύριο θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο.

Ωστόσο, με πρόσφατη υπουργική απόφαση καθορίστηκε σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Σε αύξηση του κύκλου εργασιών, για το σύνολο του λιανικού εμπορίου, κοντά στα επίπεδα του 5% ελπίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) από τις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, ενώ όπως σημείωσε σε πρόσφατη δήλωσή του ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης, «οι φετινές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες, ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην ελληνική αγορά».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017 ΑΘΗΝΑ: ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΩΡΑ 11.00 π.μ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017
ΑΘΗΝΑ: ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΩΡΑ 11.00 π.μ.)

Στις 16 Ιουλίου, για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.

Αυτή την Κυριακή 16.7 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη.

Φέτος όμως, η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης.

Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (Καλλιθέα, ΄Αλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα), καθώς και στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων (McArthurGlen).

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!
Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.
Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία του κλάδου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων

Συμμετέχουμε όλη στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων στην Αθήνα ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom