Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Η «παρέα» από το Ντουμπάι (βίντεο)


Ήταν 15 Δεκεμβρίου του 2015, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν στην εκπομπή «Δίκη» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» μεταδόθηκε ένα video, με πρωταγωνιστή τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Τότε ακόμη ο Γιαννουσάκης έδειχνε αποφασισμένος να αποκαλύψει στις αρμόδιες αρχές, αλλά και στους συνομιλητές του, όλα τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα της υπόθεσης NOOR 1. Το video, που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, είναι αποκαλυπτικό δια δύο λόγους εξίσου σημαντικούς.

Ο πρώτος αφορά την γνωριμία του ισοβίτη με τον εφοπλιστή Μαρινάκη. Η γνωριμία αυτή αρχίζει το 2013 και έκτοτε συνεχίστηκε. Τρεις με τέσσερις συναντήσεις στο Ντουμπάι, άλλες συναντήσεις στην Αθήνα σε διάφορα μαγαζιά, πάντα σε κοινωνικό επίπεδο και τέλος οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών των Γιαννουσάκη και Μαρινάκη.

Οικογενειακές λοιπόν σχέσεις και μάλιστα εμπιστοσύνης αφού τα παιδιά τους έκαναν στενή παρέα.Το επισημαίνουμε διότι, μετά τον Απρίλιο του 2017 και την στροφή 180 μοιρών του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ειπώθηκαν από τον ισοβίτη διάφορα περί των σχέσεων του και κυρίως περί της γνωριμίας του με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπήρχε, άλλωστε, από την πλευρά Μαρινάκη μία έντονη άρνηση αποδοχής αυτής της γνωριμίας, κάτι σαν να ξορκίζεται η όποια σχέση με τον ισοβίτη. Ανθρώπινο, θα πείτε, μετά την ισόβια καταδίκη του Γιαννουσάκη. Μπορεί, αλλά σε μία δικαστική έρευνα δεν χωρούν τέτοιες προσεγγίσεις.

Το δεύτερο στοιχείο είναι επίσης πολύ σημαντικό. Ο Γιαννουσάκης αποκαλύπτει με τρόπο απροκάλυπτο πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πλήρως ενημερωμένος από τον συνεργάτη του Κοτσώνη για την αγορά και για άλλες λεπτομέρειες που αφορούν το πλοίο NOOR 1.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης είναι ξεκάθαρος. Ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του εφοπλιστή στο Ντουμπάι ήταν ο Κοτσώνης. Από αυτόν ενημερωνόταν για το NOOR 1. Και όχι μόνο για την απόκτηση του, αλλά και για τις κινήσεις του, ακόμη και για άλλες πληροφορίες - λεπτομέρειες, όπως υπονοεί σαφέστατα ο ισοβίτης.

Συμπέρασμα: Ο Κοτσώνης, ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στον Περσικό και που ήδη έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη για την υπόθεση NOOR 1, ήταν ο άμεσος συνεργάτης του εφοπλιστή Μαρινάκη στο Ντουμπάι. Αυτός, ο Κοτσώνης, του γνώρισε τον Γιαννουσάκη και τον Μπουρδούβαλη, αμφότεροι καταδικασθέντες για την υπόθεση NOOR 1. Ήταν ο άνθρωπος κλειδί, αλλά ταυτόχρονα και άτομο εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο διάλογος, που θα παρακολουθήσετε, έχει ενδιαφέρον, διότι καταδεικνύει την άνεση, με την οποία ο ισοβίτης Γιαννουσάκης απαντά σε ερωτήματα που αφορούν τις σχέσεις του Κοτσώνη με τον Μαρινάκη.

Ακόμη δεν είναι τρομοκρατημένος, δεν φοβάται και ελπίζει στα ευεργετήματα του νόμου, αν και εφόσον καταθέσει στις αρχές όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, της μεταφοράς της ηρωίνης και για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται.

Ο διάλογος είναι ενδιαφέρον, διότι αν και πρωθύστερος, επιβεβαιώνει τα στοιχεία που ένα χρόνο περίπου αργότερα ο ισοβίτης αποκάλυψε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Τουλάχιστον όσον αφορά την «παρέα» στο Ντουμπάι, τις τριγωνικές σχέσεις, αλλά και τα μυστικά του ναρκοπλοίου NOOR1.

Δείτε το video εδώ

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Η συμπεριφορά του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, η αμεσότητα των απαντήσεων του, η ακρίβεια των πληροφοριών που αποκαλύπτει, ο τόνος της φωνής του, καταδεικνύουν άτομο το οποίο εκβιάστηκε ή εκβιάζεται; Όχι.

Τα ίδια ακριβώς με περισσότερες λεπτομέρειες τα είχε καταθέσει σε μυστικές καταθέσεις στις αρμόδιες αρχές, τα ίδια με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες αποκάλυψε ο Γιαννουσάκης ένα χρόνο αργότερα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Είναι δε αξιοσημείωτο πώς δεν υποπίπτει σε αντιφάσεις.

Γιατί τότε ο Γιαννουσάκης δεν ήταν θύμα εκβιασμού και αιφνιδίως μετά τον Απρίλιο του 2017 γίνεται θύμα εκβιαστικών παρεμβάσεων; Αφού τα ίδια ομολογούσε και πριν και μετά και τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα του 2017;

Κάτι άλλο συνέβη, λοιπόν, πολύ σοβαρό που προκάλεσε την αλλαγή στάσης του ισοβίτη. Ο φόβος. Η απειλή. Η κατατρομοκράτηση.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom