Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ελεύθερος ο καπετάνιος για την τραγωδία στην Αίγινα - Αδερφός θυμάτων: Λέει ψέματα! (βίντεο)


- Η εισαγγελέας ζήτησε τη συνέχεια της εξέτασης για το ναυτικό δυστύχημα
- "Συγνώμη στην οικογένεια αλλά είμαι αθώος" δήλωσε ο καπετάνιος βγαίνοντας από τα δικαστήρια
- Συντετριμένη είναι η οικογένεια των δύο αδερφών που έχασαν τη ζωή τους

- Ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία

Τη συνέχεια της προκαταρκτικής εξέτασης, για να συγκεντρωθούν επιπλέον στοιχεία για το χθεσινό ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, όπου η υδροφόρα-πλοίο "Αίγινα" συγκρούστηκε με το αλιευτικό "Παναγιώτης", με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια ψαράδες, 62 και 74 ετών, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας ποινικής δίωξης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου κατέθεσαν ο πλοίαρχος του πλοίου και ένας μέλος του πληρώματος. Και οι δύο αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν εναντίον τους ποινικές διώξεις. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο άτυχων ψαράδων μιλώντας για το ναυτικό δυστύχημα ζήτησε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο προσεχτικά, ενώ ανέφερε ότι οι δύο ψαράδες ήταν πολύ έμπειροι με τη θάλασσα και γνώριζαν κολύμπι. 

Επίσης, έθεσε τα εξής ερωτήματα:Γιατί το πλοίο-υδροφόρα δεν χρησιμοποίησε ηχητικά σήματα, του λεγόμενους συριγμούς, αλλά και γιατί το σκάφος του λιμενικού σώματος δεν παρέλαβε άμεσα τους δύο ψαράδες προκειμένου να τους μεταφέρει γρήγορα στο λιμάνι του νησιού προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 

Τι λέει ο καπετάνιος της υδροφόρας

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πλοιάρχου αλλά και του μέλους του πληρώματος του πλοίου "Αίγινα", από την πλευρά τους, τόνισαν ότι το πλοίο χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να ειδοποιηθούν για να απομακρυνθούν οι δύο άτυχοι ψαράδες, ενώ εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων. 

Ο πλοίαρχος της υδροφόρας κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Πειραιά, δήλωσε συντετριμμένος για το δυστύχημα, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στις οικογένειες των δύο θυμάτων και δήλωσε αθώος.

Σημειώνεται ότι από το λιμεναρχείο της Αίγινας έχει διορισθεί πραγματογνώμονας, ενώ το πλοίο "Αίγινα" επιθεωρήθηκε από εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, δύτες πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στο σημείο όπου βυθίστηκε το αλιευτικό "Παναγιώτης" και σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, έχει διαλυθεί η πλώρη του από την πρόσκρουση. 

Πάντως, όπως ανέφεραν στελέχη του λιμενικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το σημείο όπου πέρασε το πλοίο-υδροφόρο είναι πέρασμα διέλευσης πλοίων, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαγόρευση για ψάρεμα. 

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το λιμενικό σώμα μετά το δυστύχημα, ο πλοίαρχος του "Αίγινα" προσπάθησε να κάνει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα οι δύο ψαράδες και στη συνέχεια να ανασυρθούν νεκροί. 

Οι σοροί των δύο ψαράδων μεταφέρθηκαν σήμερα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός τους οφείλεται σε πνιγμό, ενώ δεν έφεραν κάποια χτυπήματα. Η κηδεία των δύο αδελφών θα γίνει αύριο από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Αίγινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom