Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

"Κάηκε" το Λονδίνο! Σοβαρά επεισόδια με φωτιές και συλλήψεις (βίντεο)


Αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο αφού δέχτηκαν επίθεση με μπουκάλια κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός νέου που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ράσαν Τσαρλς, 20 ετών, πέθανε στις 22 Ιουλίου αφού τον καταδίωξε ένας αστυνομικός και επιχείρησε να βγάλει ένα αντικείμενο από το στόμα ή τον λάρυγγά του.

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στο προάστιο του Χάκνεϊ, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατό του Τσαρλς, όταν νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ ταυτόχρονα άναψαν και μικρές φωτιές.

Καταστήματα της περιοχής υπέστησαν ζημιές. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι προς το παρόν δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα "Black Lives Matter" (Οι μαύρες ζωές αξίζουν).

Μια ανεξάρτητη αστυνομική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά "εξονυχιστικά και αυστηρά" τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Τσαρλς.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom