Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ενημέρωση-απολογία της Δημοτικής αρχής Ζωγράφου για την πολυήμερη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών


Μ' ένα κείμενο και δύο φωτογραφίες η Δημοτική αρχή Ζωγράφου επιχειρεί να ενημερώσει τους δημότες για την πολυήμερη ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που κατοικούν πέριξ της οδού Γεωργίου Ζωγράφου λόγω της διακοπής της Λ/Γ 235

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου που ανέβηκε πριν από λίγη ώρα και στο τέλος τις παραπομπές σε δικές μας σχετικές αναρτήσεις


Αγαπητοί συμπολίτες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Κυριακή 18 Ιουνίου, που διεκόπη η λεωφορειακή γραμμή του 235, η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου προέβη σε μία σειρά ενεργειών που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Γνωρίζουμε ότι η διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου προέκυψε λόγω της παράνομης στάθμευσης και για αυτό τοποθετήσαμε οριοδείκτες επί της Γεωργίου Ζωγράφου.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση κατά μήκος των πεζοδρομίων, έγινε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Καθημερινά η Δημοτική Αστυνομία (η οποία διαθέτει ένα μόνο υπάλληλο) επιβάλλει πρόστιμα σε όσους σταθμεύουν παράνομα, προκειμένου να είναι ο δρόμος ελεύθερος για τα λεωφορεία.

Ταυτόχρονα έχουμε επανειλημμένα απευθύνει γραπτή έκκληση στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής της οποίας άλλωστε είναι αρμοδιότητα να επιλύσει το ζήτημα λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Παράλληλα θέσαμε σε κυκλοφορία το μοναδικό αυτοκίνητο δημοτικής συγκοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος από 8πμ έως 8μμ.

Σε συνεργασία με το ΕΜΠ επεξεργαζόμαστε τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, τις οποίες ενημερώσαμε για τις ενέργειες μας, ενώ προτείναμε να δρομολογήσουν λεωφορεία μικρότερου μεγέθους για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στους ήδη στενούς δρόμους της πόλης μας.

Η λεωφορειακή γραμμή 235 που εξυπηρετεί ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία της πόλης μας επανήλθε για μία μόνο μέρα και διεκόπη για δεύτερη φορά ανεξήγητα και απροειδοποίητα.

Η Διοίκηση του ΟΑΣΑ, με σχετικό έγγραφο της επιβεβαιώνει ότι κατόπιν συνεχών αυτοψιών που διενήργησε επί της Γεωργίου Ζωγράφου, διαπίστωσε ότι ο δρόμος είναι προσπελάσιμος και μπορεί να γίνει κανονικά η διέλευση των λεωφορείων, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τους λόγους που δεν έχει επαναλειτουργήσει η γραμμή του 235.

Επειδή θεωρούμε ότι έχουμε κάνει ότι μας αναλογεί, ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση στο αδιέξοδο αυτό.

Καταθέσαμε πριν λίγες μέρες εξώδικο και σήμερα 11 Ιουλίου, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διακοπή των δρομολογίων του 235, καθώς είναι μία γραμμή που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου που σήμερα ταλαιπωρούνται.

Διαβάστε σχετικά:
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Με μηνύσεις και φωτογραφίες ή βίντεο δεν λύνεται το πρόβλημα της Λ/Γ 235

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: "Πόλεμος" για την Λ/Γ 235 με θύματα του πολίτες-επιβάτες (φωτο & βίντεο)

Υ.Γ.: Κάθε πρωί το ρεύμα της καθόδου μπροστά σε γνωστό σούπερ μάρκετ ψηλά μετά το δημοτικό πάρκινγκ είναι κλειστό από παλέτες και φορτηγά!!!

update:Λίγο μετά την ανάρτηση του Δήμου Ζωγράφου ανέβηκε το παρακάτω κείμενο στη σελίδα των οδηγών του ΟΑΣΑ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Δήμος Ζωγράφου για την διακοπή του 235

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Ζωγράφου στην επίσημη σελίδα του στο facebook κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής με την διακοπή της λεωφορειακής γραμμής 235.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

<< Ο Δήμος Ζωγράφου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της πόλης μας και ιδιαιτέρως οι συμπολίτες μας που μένουν στην περιοχή Νέο Τέρμα Ζωγράφου με τη διακοπή της λεωφορειακής γραμμής 235. >>

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που ανέβασε ο Δήμος Ζωγράφου στην σελίδα του, οι πλαστικοί οριοδείκτες δεν έχουν τοποθετηθεί από τις δύο πλευρές του δρόμου όπως ήταν και η συμφωνία στην συνάντηση στον ΟΑΣΑ ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και θέλουν να μας πείσουν δείχνοντας έναν δρόμο όπου δεν περνάει τίποτα και δύο κάδους απορριμάτων να έχουν κάνει κατάληψη στο οδόστρωμα, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο ένας επαγγελματίας οδηγός μπορεί να καταλάβει ότι δεν έχει πατήσει ποτέ ρόδα αυτοκινήτου, όπου γυαλίζει ο δρόμος εκεί πατάνε τα οχήματα ...

Ο Δήμος Ζωγράφου είναι φανερό ότι προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του στον ΟΑΣΑ και στους οδηγούς στις συγκοινωνίες.

Τα ερωτήματα είναι :

  • Έχει κάνει μήνυση και στην τροχαία η οποία δεν μπορεί να αστυνομεύσει την περιοχή ?
  • Αν αύριο ξεκινήσει η γραμμή και υπάρχουν τα ίδια προβλήματα, η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα σταματήσει να υφίσταται ?

Πάντως τα κολονάκια είναι Ελληνικό φαινόμενο, το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης δεν λύνεται ούτε με κολονάκια ούτε με επιλεκτική αστυνόμευση κάνοντας τα στραβά μάτια, αλλά με την τήρηση των νόμων του κράτους χωρίς διακρίσεις << εάν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις >>

ΑΡΘΡΟ 292 - ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΑΡΘΡΟ
1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος.

2. Αν η πράξη της παραγράφου 1 είχε σημαντική διάρκεια επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τρία (3) έτη.

3. Αν η παρεμπόδιση της λειτουργίας της κοινόχρηστης εγκατάστασης δεν ήταν σημαντική, ιδίως εφόσον δεν ήταν μεγάλης διάρκειας ή έκτασης, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μηνών.

https://citybus-drivers.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom