Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ο Γολγοθάς πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Γέρακα - Προμελετημένη η δολοφονία, ψύχραιμος ο δράστης


- Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του ανθρώπου που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του 59χρονου Μ.Ρ. αναζητά η αστυνομία
- Μια βολίδα βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, πιθανότατα ο δράστης είχε την ψυχραιμία και το χρόνο για να καλύψει τα ίχνη του
- Είχε στήσει καρτέρι θανάτου στο θύμα, είχε επιλέξει το πότε και το που θα τον εκτελούσε
- Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον άτυχο 59χρονο άνθρωποι που τον γνώρισαν


Εικόνες σοκ στη λεωφόρο Μαραθώνος, μέρα μεσημέρι. Ήταν 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (15.07.2107) όταν το νήμα της ζωής του 59χρονο Μ.Ρ. κοβόταν απότομα, με τέσσερις σφαίρες. 

Ο δολοφόνος του, του είχε στήσει καρτέρι θανάτου. Τον παρακολουθούσε όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό του κοντά στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με τη λεωφόρο Σπάτων, στο ύψος του Γέρακα και πέρασε απέναντι για να ψωνίσει.


Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, ο δολοφόνος τον περίμενε και με τέσσερις σφαίρες, τον έριξε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο. Έμεινε εκεί 3,5 ώρες μετά! Ήταν 15:30 μετά το μεσημέρι όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Επί τρεις και πλέον ώρες, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής, κανείς δεν είδε έναν άνθρωπο νεκρό μέσα αυτοκίνητό του.

Οι εικόνες από τον τόπο του εγκλήματος σοκάρουν. Στο πεζοδρόμιο αίματα. Οι ειδικοί της αστυνομίας να καλύπτουν τη σορό του άτυχου 59χρονου με ένα σεντόνι για να τον προστατεύσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το κίνητρο και η ψυχραιμία του δολοφόνου
Πριν από λίγο καιρό, το θύμα είχε καταθέσει τα χεριά του για να πάρει σύνταξη. Επί σειρά ετών εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είχε απασχολήσει ποτέ και για κανέναν λόγο τις αρχές.

Η αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος έδειξε πως δέχτηκε τραύματα χαμηλά στο κεφάλι και στην ωμοπλάτη,αλλά η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει τη Δευτέρα (17.07.2017) αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις. Όπως και η βαλλιστική εξέταση. Το θύμα δέχτηκε τέσσερις βολίδες αλλά στο σημείο της εκτέλεσης βρέθηκε μόνο μια και κανένας κάλυκας.

Αυτό σημαίνει, κατά τους αστυνομικούς, πως είτε ο εκτελεστής χρησιμοποίησε περίστροφο είτε ότι είχε την ψυχραιμία και το χρόνο να μαζέψει τους κάλυκες και να μην αφήσει ίχνη. 

Με τα δεδομένα αυτά, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας, κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη εκτέλεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης τον παρακολουθούσε το θύμα του και επέλεξε το σημείο και το χρόνο θα τον εκτελέσει.

Ήδη, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες στο περιβάλλον του 59χρονου για να βρει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να την οδηγήσει στον δολοφόνο. Το θύμα ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. 

Η αστυνομία, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση ούτε ενδείξεις πως οι δυο υποθέσεις συνδέονται με κάποιο τρόπο, θα ερευνήσει και το ενδεχόμενο "βεντέτας", αφού ο γιος του θύματος έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για τη δολοφονία φοιτητή στην Πεντέλη, τον Μάιο του 2015.

Ο προσωπικός Γολγοθάς
Ο 59χρονος άνδρας, από την ημέρα που ο γιος του συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του φοιτητή στην Πεντέλη, ανέβαινε τον προσωπικό του Γολγοθά. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν στο newsit.gr με τα θερμότερα λόγια, μιλούν για έναν άνθρωπο πράο, που ποτέ δεν έδινε δικαιώματα.

"Εδώ και ένα χρόνο με αυτό το συμβάν που έγινε με το παιδί του, φαινόταν πως βασανιζόταν. Δεν μιλούσε ποτέ για αυτό σε κανέναν. Προσπαθούσε μαζί με τη γυναίκα του να το ξεπεράσει", λέει στο Newsit.gr στενή φίλη της οικογένειας.

Η ίδια πρόσθεσε πως ο 59χρονος ήταν αγωνιστής ο οποίος πάλευε καθημερινά και έδινε αγώνες για τα σχολεία της Παλλήνης και του Γέρακα. "Ένας ήρεμος άνθρωπος, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε. Ακούγονται διάφορα αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος τον σκότωσε. Είμαστε συντετριμμένοι δεν μπορούμε να το πιστέψουμε".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 
Με πληροφορίες και από ΑΝΤ1
Φωτογραφίες: Eurokinissi
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom