Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΝΕΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ: ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΟΣ

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα θα λαμβάνουν φροντίδα όμοια με τις «πρώτες βοήθειες» που παρέχονται στα κέντρα υγείας

Νέο μπλάκ - άουτ προκαλεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, η βλάβη του μοναδικού (πλην όμως παλαιού) αγγειογράφου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθών ασθενών.

Αυτή τη φορά η βλάβη εντοπίστηκε, σύμφωνα με τους τεχνικούς, στη γεννήτρια του μηχανήματος, που μετρά 14 χρόνια λειτουργίας. Οσο για τον δεύτερο αγγειογράφο, το μηχάνημα είναι 24 ετών (!) και πλέον εκτός λειτουργίας σε μόνιμη βάση.

Και καθώς κρίνεται αναγκαία η εύρεση ανταλλακτικών για την επιδιόρθωση του, η προμηθεύτρια εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει ότι καθώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο κρίνεται αδύνατη η άμεση αποκατάσταση του.

Μοιραία, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ελλάδας οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα θα λαμβάνουν φροντίδα όμοια με τις «πρώτες βοήθειες» που παρέχονται στα κέντρα υγείας της χώρας.

Και αυτό διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα της αντιμετώπισης που οξέως εμφράγματος με πρωτογενή αγγειοπλαστική.

Με βάση τα παραπάνω και καθώς ο Ευαγγελισμός έχει γενική εφημερία την Κυριακή, το νοσοκομείο έχει ήδη ενημερώσει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για την αδυναμία αντιμετώπισης ασθενών με οξύ έμφραγμα.

Αναγκαστική λύση είναι η διακομιδή των αρρώστων σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία («Σισμανόγλειο» και «Αττικόν») με Αιμοδυναμικό Τμήμα, ώστε να υποβληθούν οι ασθενείς άμεσα σε αγγειοπλαστική.

Υπολογίζεται ότι σε κάθε εφημερία εξετάζονται 100 με 120 ασθενείς στο Καρδιολογικό τμήμα και από αυτούς εισάγονται 25 εκ των οποίων οι 4 με 5 με οξύ έμφραγμα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι μόλις τον περασμένο Απρίλιο το νοσοκομείο είχε αναλάβει και πάλι το ρόλο του…τροχονόμου, καθώς ο αγγειογράφος είχε βγει «off» με αποτέλεσμα τα επείγοντα περιστατικά να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Αττικής. Και καθώς, πέρασαν αρκετές ημέρες (σχεδόν μία εβδομάδα) ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη εκείνη την περίοδο είχαν ακυρωθεί και τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Στο μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είχε ενημερώσει για τις επιπλοκές που προκαλεί η παλαιότητα του εξοπλισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος, επισημαίνοντας την «ανάγκη ανανέωσης του».

Παρά ταύτα, οι προειδοποιήσεις και η έκκληση των εργαζομένων για επίλυση του προβλήματος δεν εισακούστηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom