Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το ΑΠΘ τίμησε τον Γιούνκερ κι αυτός δήλωσε... "ερωτευμένος με το Ελληνικό Εθνος"!!! (φωτο & βίντεο)

Σκεφτείτε να μην μας αγαπούσε που θα είχαν φτάσει οι μισθοί οι συντάξεις και η ανεργία...
Μίλησε για «Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού»!!!

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ αναγορεύτηκε
απόψε καταχειροκροτούμενος, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Το ΑΠΘ πιστό στη δημοκρατική του παράδοση και τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό, τιμά σήμερα έναν εξέχοντα Ευρωπαίο φιλέλληνα", επισήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Περικλής Μήτκας, προσφωνώντας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε: "Στο πρόσωπό σας σήμερα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμά και την Ευρώπη. Στα 37 χρόνια που η χώρα μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά και το Πανεπιστήμιό μας, έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό γίγνεσθαι"

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού ευχαρίστησε στα ελληνικά τους παρευρισκόμενους για την τιμή, σημείωσε: "Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο Έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το Έθνος και σε όλη μου τη σταδιοδρομία προσπάθησα πάντα να σεβαστώ την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι". Πρόσθεσε δε: "Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ανάπτυξη" είπε και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προσπάθεια.

Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε γιγάντια την επίδοση του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι πρόκειται για πρόοδο που απορρέει από ευρύτατες μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

"Αποτίω", πρόσθεσε, "φόρο τιμής σε αυτούς τους Έλληνες που κανένας δεν ξέρει, στους φτωχούς της κοινωνίας, που αυτοί πληρώνουν το τίμημα, το αντίτιμο. Σε καμία άλλη χώρα δε θα ήταν αυτό δυνατό. Με πλήρη σεβασμό αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό. Κινούμαστε προς το μέλλον είναι ένα καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν χρόνια".




Έκθεση εικόνων

http://thestival.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Το ΑΠΘ τιμά τον Γιούνκερ του «καλό κουράγιο»…

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Δεν ειναι η πρωτη φορα που τετοια ανθελληνικα στοιχεια τυπου
Γιουνκερ τα τιμουν και τα βραβευουν καποιοι ``ελληνες``οπως εγι
νε και στην Κρητη λιγο καιρο πριν με εναν αλλο ``φιλελληνα``
Το χειροτερο του πραγματος ειναι οτι αυτο το κανουν πνευματικα
ιδρυματα της χωρας που επρεπε να πρωτοστατουν και να εναντιωνονται
σε τετοιου ειδους διακρισεις για ατομα εχθρικα προς την Ελλαδα
Το δυσαρεστο επισης ειναι οτι το φοιτητικο κινημα ειναι σε τετοια
καθοδο που δεν αντεταξε τις δυναμεις που επρεπε ωστε να μπει φραγμος
σ αυτη την ασελγεια που προεβησαν οι πρυτανικες αρχες

Read more: Go to TOP and Bottom