Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ


Για πρώτη φορά σε δημόσια συνεδρίαση δικαστηρίου ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης διατύπωσε τις καταγγελίες του ότι δέχθηκε πιέσεις για να στοχοποιήσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Νoor 1.

Οι σοβαρές αυτές καταγγελίες, που τον τελευταίο καιρό ερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές, ακούστηκαν στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου του Πειραιά, όπου εκδικάζεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει υποβάλει ο κρατούμενος.

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών που έχει επιβληθεί στο, Γιαννουσάκη.

«Πιστεύω ότι δεν θα έχει δυνατότητα να εξασφαλίσει ο ίδιος καλύτερες συνθήκες για σωματική του ακεραιότητα από αυτές που του διασφαλίζει φυλακή. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ο Γιαννουσάκης θα είναι εξασφαλισμένος αν πείτε αποφυλακίζεται. Τα κυκλώματα που τον εκβιάζουν έχουν τη δυνατότητα χωρίς αναστολές να απαξιώσουν ανθρώπινη ζωή του ιδίου και της οικογένεια του.

Εύχομαι στον κ. Γιαννουσάκης να έχει καλύτερη μεταχείριση, αν έχει στοιχεία να τα αξιοποιήσει για τον ίδιο και την οικογένεια του και να έχει καλύτερη τύχη.Πιστεύω ότι δεν κινδυνεύει στο χώρο που φυλάσσεται» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, ο ισοβίτης κρατούμενος επανέλαβε τις καταγγελίες περί πιέσεων που δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του "Noor-1" τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ γνωστοποίησε ότι έχει στα χέρια του και άλλες συνομιλίες τις οποίες και πρόκειται να δημοσιοποιήσει άμεσα (μέχρι αύριο) στο διαδίκτυο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τους κατέγραφα όλους γιατί ήθελα να τους ξεσκαπάσω» ανέφερε.

Ο Μ. Γιαννουσάκης υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δέχθηκε εκβιασμό από τον προανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού σώματος, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επιπλέον, για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο τόνισε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση όταν εκείνος αρνήθηκε να καταθέσει σε βάρος του εφοπλιστή. Ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρθηκε σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας που όπως υποστηρίζει έγιναν στις φυλακές σε βάρος του, υποστηρίζοντας μάλιστα πως στη μία από αυτές ο άνθρωπος που του επιτέθηκε εκτελεί συμβόλαια θανάτου.

Η συζήτηση της αίτηση αναστολής θα συνεχιστεί στις 10 Ιουλίου με τις αγορεύσεις του δικαστηρίου και πιθανότητα την έκδοση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Πειραιά.
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom