Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Το λες και ξεφτίλα! Κατατέθηκε η ρύθμιση για τα δικαστικά έξοδα του Αν. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Για να καλύψει τα δικαστικά έξοδα Γεωργίου, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε τελικώς να καλύψει όλους τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ, πρώην και μελλοντικούς αλλά και το προσωπικό.

Μια μέρα μετά την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή την ρύθμιση που προβλέπει
επιστροφή των δικαστικών εξόδων του!

Με τη ρύθμιση η κυβέρνηση υποχρεώνεται τελικώς να καλύψει όλους τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ, πρώην και μελλοντικούς αλλά και το προσωπικό.

Η σχετική διάταξη συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται: «Ο πρόεδρος και το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ, σε περίπτωση που είτε ασκήθηκε αγωγή εναντίον τους, είτε κατηγορήθηκαν για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν αποκλειστικά την άσκηση των καθηκόντων τους, δικαιούνται να ζητήσουν και να λάβουν από την ΕΛΣΤΑΤ το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν για νομικές υπηρεσίες και δικαστικά έξοδα, διατηρώντας το δικαίωμά τους να αναθέτουν τη δικαστική υπεράσπιση και νομική υποστήριξή τους σε δικηγόρο της επιλογής τους σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή».

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί το ποσό στον κ. Γεωργίου είναι η προσκόμιση των νόμιμων παραστατικών ενώ μπαίνει και πλαφόν το οποίο είναι το «εξαπλάσιο του ποσού αναφοράς κάθε διαδικαστικής πράξης ή υπηρεσίας όπως προσδιορίζεται στους πίνακες του Κώδικα Δικηγόρων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση καταδίκης, το ποσό πρέπει να επιστραφεί: «Ο Πρόεδρος ή ο υπάλληλος της ΕΛΣΤΑΤ ο οποίος καταδικάζεται αμετάκλητα ή γίνεται αμετάκλητα δεκτή αγωγή εναντίον του, υποχρεούται να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο τη δαπάνη που σχετίζεται με την ποινική δικογραφία για την οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα ή την αγωγή που έγινε αμετάκλητα δεκτή σε βάρος του.

http://www.thetoc.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτη την αλητοσυμμορια των γερμανοτσολιαδων πρεπει να την διωξουμε
με πετρες και παλουκια για να μην χαθουμε

Read more: Go to TOP and Bottom